J.Valančiūno treneris: tikrų vidurio puolėjų dienos NBA baigėsi

Dwane'as Casey mano, kad NBA aukštaūgių dienos baigiasi

Kryptis, kuria žengia NBA, nėra palanki Jonui Valančiūnui. Tai šiomis dienomis dar kartą patvirtino Toronto „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane’as Casey.

Sugrįžęs į Torontą labdaringam renginiui, Casey pasisakė apie NBA finale dominavusį žemo penketo žaidimą, kai tiek Klivlando „Cavaliers“, tiek „Golden State Warriors“ praktiškai atsisakė tradicinių vidurio puolėjų.

„Warriors“ nuo ketvirtųjų serijos rungtynių ant suolo pasodino Andrew Bogutą, o „Cavaliers“ į tai atsakė iš žaidimo išimdami Timofejų Mozgovą.

„NBA „centrų“ dienos praėjo“, – komentuodamas finalų eigą, pareiškė Casey.

Sezono metu jis dažnai buvo kritikuotas dėl to, kad lemiamomis akimirkomis palikdavo Valančiūną ant suolo, vietoje jo leisdamas žaisti žemesniam Patrickui Pattersonui.

Panašu, kad nelabai kažkas keisis ir ateityje.

„Norėčiau būti užsispyręs ir bandyti palikti Valančiūną dengti žemesnius, greitesnius vidurio puolėjus, kai varžovų komanda sumažina penketą, bet dabar tai padaryti yra sudėtinga. Galbūt kažkada jis pasieks tokį lygį, bet kol kas to daryti dar negali“, – aiškino Casey.

23 metų Valančiūnas šį sezoną visas 83 žaistas rungtynes pradėjo starto penkete ir aikštėje praleisdavo po 26 minutes.

Casey pripažįsta, kad ūgis reikalingas, kadangi „Cavaliers“ ir „Warriors“ sezono metu stipriai rėmėsi Mozgovu ir Bogutu.

„Vis dar tikiu senąja mokykla. Tikiu, kad reikia turėti solidų vidurio puolėją, jeigu nori laimėti, nes ūgis yra labai svarbus daugelyje situacijų“, – teigė Casey.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *