Parkeris giria Diaw: „Jis tapo tikru rinktinės lyderiu“


Prancūzijos rinktinės superžvaigždė Tony Parkeris negaili pagyrų nacionalinės komandos kapitonui Borisui Diaw. Anot Parkerio, kuris kartu su Diaw žaidžia ir San Antonijaus „Spurs“ ekipoje NBA lygoje, 33-ejų metų 202 cm ūgio puolėjas šiuo metu demonstruoja geriausią krepšinį per savo karjerą.

„Borisas nuolat žaidė Prancūzijos rinktinėje ir bėgant metams tapo vis svarbesniu jos nariu. Tapęs kapitonu jis užsiaugino autoritetą ir dabar yra tikras pavyzdys visiems komandos nariams. Jis tapo gerbiamu žmogumi“, – Prancūzijos žiniasklaidai sakė Diaw bendraamžis Parkeris.

Pasak Europos čempionų įžaidėjo, pastaruoju metu Diaw pasiekta forma netgi verčia jį stebėtis ir gailėtis, kad komandos draugas šitaip nežaidė anksčiau.

„Dabartinio Boriso negalima lyginti su tuo, koks jis buvo 2013-ųjų Europos čempionate. Dabar jis kur kas geresnis, kur kas agresyvesnis. Prsiima atsakomybę, kuria žaidimą, nesislepia. Jis nori kamuolio… Kartais žiūrėdamas į jį aš imu labai gailėtis, kad Borisas šitaip nežaidė anksčiau, – dėstė Parkeris. – Diaw tapo tikru kapitonu, kuris gali pataikyti lemiamą metimą tuomet, kai komandai to reikia. Pergalių kultūra, prie kurios jis įprato San Antonijuje, vaidina lemiamą vaidmenį.“

2013-ųjų Europos čempionate Diaw vidutiniškai rinko po 10,4 taško ir 4,6 atšokusio kamuolio. 2014 m. pasaulio čempionate jo vidurkis buvo 9,2 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio.

Prancūzija 2013 m. tapo Europos čempione, o 2014 m. – iškovojo pasaulio pirmenybių bronzą. Abu kartus lemiamose rungtynėse prancūzai nugalėjo Lietuvos rinktinę.

Šių metų Europos pirmenybes Prancūzijos rinktinė pradės A grupės varžybomis ir kausis su Rusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Suomijos, Lenkijos bei Izraelio nacionalinėmis komandomis.



Šaltinis

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *