Aurimo Kiežos vedama „Sūduva-Mantinga“ nukovė „Žalgirio“ dublerius

[ad_1]

Kauno „Žalgiris-2“ ekipa su Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkais šį sezoną susitiko jau trečiąjį kartą, tačiau kauniečiai eilinį kartą įrodė esantis kietas riešutas visoms komandoms.

Marijampoliečiai namuose tik po atkaklios kovos 73:67 (20:12, 17:18, 19:20, 17:17) nugalėjo svečius iš Kauno ir išsaugojo savo areną šį sezoną dar neįveiktą.

Nepaisant to, kad pirmajame ketvirtyje vietos sirgaliai išvydo absoliutų savo palaikomos komandos dominavimą (20:12), jaunieji žalgiriečiai atkuto po ilgosios pertraukos.

Martynas Varnas trečiojo ketvirčio viduryje pelnė penkis taškus iš eilės, o Pauliui Valinskui pridėjus dvitaškį, „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkų pranašumas sumenko iki dviejų taškų (43:41).

Netrukus Aurimas Kieža pataikė baudos metimą, tačiau netikėtu faktoriumi jaunųjų žalgiriečių gretose tapęs Gytis Masiulis taikliu tolimu metimu rezultatą akimirksniu išlygino (44:44).

Visgi sūduviečius šis smūgis tik pažadino – Dovis Bičkauskis tritaškiu su pražanga prikėlė aikštės šeimininkus ir pastarieji spurtavo 12:3 bei atgaivino savo pranašumą (56:50).

Tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje „Žalgiris-2“ krepšininkai sugebėjo dar kartą įspirti varžovams – Tomo Masiulio kariauna spurtavo 7:0 ir po dar vieno Masiulio tritaškio, kauniečiai vėl įgijo minimalų pranašumą (62:61).

Neilgai trukus, Marijampolės klubo žaidėjai susigrąžino iniciatyvą ir įgijo šešių taškų persvarą (68:62), kurią, tiesa, netrukus per pusę tritaškiu persmeigė Arnas Velička (68:65).

Vis tik rimtesnių permainų kauniečiai nepateikė ir Aurimo Kiežos bei Donato Sabeckio dvitaškiai tik įtvirtino sudėtingą marijampoliečių pergalę.

„Sūduva-Mantinga“: Aurimas Kieža 27 (10 atk. kam.), Donatas Sabeckis ir Gintautas Matulis po 13, Dovis Bičkauskis 6.

„Žalgiris-2“: Martynas Varnas 23, Gytis Masiulis 14.

[ad_2]

Šaltinis

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *