„Liverpool“ iššvaistė dviejų įvarčių persvarą ir pralaimėjo, o R.Benitezas derbyje iškovojo pirmą tašką (FOTO)


„Southampton“ žaidėjai ir treneris džiaugiasi pergalingu įvarčiu | Reuters/Scanpix nuotr.

Sekmadienio dieną Anglijos „Premier“ lygoje buvo sužaisti du 31-ojo turo mačai. Viename jų susikovė „Southampton“ ir „Liverpool“ klubai, o dramatišką pergalę namuose iškovojo „Southampton“ klubas, kuris panaikino dviejų įvarčių deficitą ir laimėjo rungtynes rezultatu 3-2.

„Liverpool“ klubas šiame mače į priekį išsiveržė 17 mačo minutę. Philippe Coutinho nepabijojo ir atliko klastingą smūgį iš toli, kurio Fraseris Forsteris atremti nesugebėjo.

Po penkių minučių svečiai iš Liverpulio pelnė ir antrą įvartį. Divockas Origi perdavė kamuolį Danieliui Sturridge’ui į baudos aikštelė, o šis ramiai, bet tiksliai pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Po kelių minučių puikią progą turėjo Joe Allenas, bet šįkart F.Forsteris sužaidė geriau ir atrėmė galingą saugo smūgį. Kamuolys po to atšoko tiesiai D.Sturridge’ui, bet „Southampton“ gynėjams pavyko blokuoti pakartotinį anglo smūgį.

Iki kėlinio pabaigos „Liverpool“ turėjo dar kelias progas, bet F.Fortsteris ir vėl apgynė savo vartus sėkmingai. Tiesa, J.Allenas buvo pasiuntęs kamuolį į vartus, bet dėl nuošalės įvartis įskaitytas nebuvo.

Tuo metu „Southampton“ per pirmą kėlinį neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą, todėl po pertraukos Ronaldas Koemanas iškart atliko du keitimus ir į aikštę išleido Victorą Wanyamą ir Sadio Mane, kurie pakeitė Jordy Clasie ir Dušaną Tadičių. J.Kloppas taip pat atliko vieną keitimą – Martinas Škrtelis pakeitė Dejaną Lovreną.

Šie keitimai iškart turėjo įtakos antro kėlinio pradžioje, nes M.Škrtelis prasižengė savo baudos aikštelėje prieš Graziano Pelle ir į „Liverpool“ vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jo realizuoti stojo Sadio Mane, tačiau senegalietis tai darė nesėkmingai, jo smūgį atrėmė Simonas Mignoleas ir rezultatas nepasikeitė.

Visgi 64 minutę S.Mane galėjo džiaugtis savo įvarčiu. Krašto puolėjas sulaukė gero Graziano Pelle perdavimo ir įmušė pirmą savo ekipos įvartį.

Po dešimties minučių dviejų įvarčių persvarą grąžinti galėjo Christianas Benteke, tačiau „Liverpool“ puolėjas kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

Už iššvaistytą progą „Liverpool“ labai greitai buvo skaudžiai nubausti. 83 minutę Shane’as Longas atliko perdavimą G.Pelle ir „Southampton“ puolėjas gražiu smūgiu išlygino rezultatą.

Negana to, „Southampton“ po kelių minučių jau buvo priekyje. Šįkart G.Pelle atliko perdavimą, o jo sulaukęs S.Mane smūgiavo tiksliai į vartų kampą ir džiaugėsi asmeniniu dubliu.

 

Po šios pergalės „Southampton“ ekipa turi 47 taškus ir šoktelėjo į 7 vietą, o „Liverpool“ su 44 taškais smuktelėjo į 9 vietą.

Kitame šios dienos mače vyko Šiaurės Rytų Anglijos derbis, o tiksliau Taino ir Viro derbis. Jame susikovė „Newcastle“ ir „Sunderland“ klubai. Rafa Benitezui pavyko iškovoti pirmą tašką „Newcastle“ klube, kadangi derbis pasibaigė lygiosiomis 1-1.

Šiame mače abi ekipos turėjo ne po vieną realią progą įmušti įvartį, tačiau pirmasis mačo įvartis buvo pelnytas 44 minutę. Fabio Borini atliko galingą smūgį ir nors jis buvo atremtas, kamuolys atšoko Jermainui Defoe ir šis antru bandymu pelnė įvartį ir padėjo savo komandai iškovoti pergalę derbyje.

„Newcastle“ klubas rezultatą išlygino tik 83 minutę. Po Georginio Wijnaldumo perdavimo įvartį galva pelnė Aleksandaras Mitrovičius.

Po šių lygiųjų „Sunderland“ klubas su 26 taškais liko į 18 vietoje, o „Newcastle“ ekipa su 25 taškais liko 19-oje pozicijoje.

Rezultatai:

Southampton“ 3 – 2 „Liverpool“

17′ [0 – 1] Philippe Coutinho

22′ [0 – 2] Daniel Sturridge

49′ Sadio Mane („Southampton“) – nerealizavo 11 metrų baudinio

64′ [1 – 2] Sadio Mane

83′ [2 – 2] Graziano Pelle

86′ [3 – 2] Sadio Mane

 

„Newcastle“ 1 – 1 „Sunderland“

44′ [0 – 1] Jermain Defoe

83′ [1 – 1] Aleksandar Mitrovič



IVARTIS.NET

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *