FIBA ir Eurolygos karas: Lietuvos rinktinė gali būti pašalinta iš olimpiados?

[ad_1]

Eurolygą uždusinti pasiryžusi FIBA traukia išties labai skausmingą rimbą Pirmadienio rytą prieš pristatymą surengtame lygų ir klubų pasitarime nuskambėjo klausimas FIBA vadovybei – kas bus toms ekipoms, kurie liks Eurolygos rengiamose varžybose?

„Palaukite valandą kitą, daugiausiai – dieną, – atsakė „FIBA Europe“ vadovas Kamilas Novakas. – Visos išvados jau padarytos, tuoj paskelbsime oficialų pranešimą. Tai jautrus klausimas, nieko daugiau negaliu komentuoti, nes kiekvieną žodį turi sudėlioti mūsų teisininkai“.

Tačiau pasitarimo užkulisiuose buvo kalbama, kad paskelbusi apie naujos Čempionų lygos įkūrimą FIBA apsisprendė eiti iki galo: sankcijomis pirmiausia bus imtasi tramdyti Eurolygos rengiamo Europos taurės turnyro dalyvius.

Neoficialiomis lrytas.lt žiniomis, nacionalinės lygos arba federacijos bus įpareigotos uždrausti komandoms dalyvauti šiose varžybose. Jei klubas vis tiek žais – pašalinti jį iš nacionalinių pirmenybių. O jei nepašalins, iš tarptautinių varžybų bus šalinamos pačios šio reikalavimo nesilaikančios federacijos.

Konkrečiu atveju situacija atrodytų taip: jei Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir šalies krepšinio lyga (LKL) nediskvalifikuoja iš LKL komandos, panorusios žaisti Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pašalinama iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Federacijoms rankos kol kas nebus sukiojamos tik dėl pačios Eurolygos dalyvių. Bet FIBA užsibrėžusi per artimiausius porą metų padaryti taip, kad Čempionų lygoje žaistų visi stipriausi žemyno klubai ir griežtai pagal sportinį principą – tik pagal nacionaliniuose čempionatuose užimtas vietas.

Tokios diktatoriškos priemonės viskam atviroje Europos erdvėje, atrodo, verčia nepatogiai jaustis pačią FIBA. Todėl ir Čempionų lygos pristatymas buvo panašus į mitingą, skirtą ginti FIBA pasirinktą poziciją.

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply