Oficialu: Čempionų lygą žadėjęs R.Martinezas – atleistas


Roberto Martinezas | AFP/Scanpix nuotr.

Liverpulio „Everton“ vadovų kantrybės taurė po pralaimėjimo „Sunderland“ ekipai buvo perpildyta – klubas nusprendė atsisveikinti su Roberto Martinezu, kurio auklėtinių pastarųjų mėnesių pasirodymai aikštėje išprovokavo fanų protestus.

42 metų treneris stojo prie „irisų“ vairo 2013 metais. Tuomet ekipos vadovas Billas Kenwrightas spaudos konferencijoje sakė: „Pirmieji Moyeso žodžiai man buvo: „Išlaikysiu „Everton“ lygoje“. Roberto pirmieji žodžiai: „Išvesiu jus į Čempionų lygą“. Tačiau ispano planai pasiekti aukštumas su ekipa virto šnipštu po to, kai komanda toliau liko tik lygos vidutiniokė.

Šį sezoną „Everton“ sugebėjo patekti į FA taurės ir „Capital One Cup“ turnyro pusfinalius, tačiau abu juos pralaimėjo. R.Martinezui šį sezoną buvo iškelta užduotis finišuoti kur kas solidesnėje pozicijoje nei praeitais metais, kai užimta 11 vieta lygoje buvo žemiausia per devynis metus. Visgi šiame sezone padėties pataisyti nepavyko – dabar Mersisaido klubas rikiuojasi 12 ir tai yra didelis nusivylimas fanams bei savininkams.

Per pastaruosius du sezonus komanda „Premier“ Lygoje iškovojo 22 pergales per 75 mačus, o nykūs pasirodymai aikštėje sukėlė nepasitenkinimą ties valdžiai, tiek ekipos fanams. Naujasis klubo savininkas Farhadas Moshiri po trečiadienį patirto pralaimėjimo „Norwich“ klubo nusprendė atleisti R.Martinezą. Sutarus dėl išeitinės kompensacijos, jo atleidimas buvo paskelbtas oficialiai. Treneris turėjo pelningą kontraktą, kuris būtų galiojęs dar tris metus. Per vieną sezoną specialistas uždirbtų 3 mln. svarų.

Paskutinį kartą treneris „Premier“ lygoje prieš paskutinį turą buvo atleistas 2011 metais, kai „West Ham“ išsiskyrė su Avramu Grantu. Įdomu tai, kad tai įvyko po to, kai „plaktukus“ nugalėjo „Wigan“ klubas, kuriam tuomet vadovavo R.Martinezas.

Didžiausiu kandidatu pakeisti R.Martinezą laikomas Amsterdamo „Ajax“ ekipą trečiadienį palikęs Frankas de Boeras.

Įdomus faktas: Tik „Aston Villa“ klubas šį sezoną namų rungtynėse sugebėjo iškovoti mažiau taškų (11) nei „Everton“ komanda (20).

 



IVARTIS.NET

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *