NBA lietuvių stovyklose jaunimui bus sudarytos ypatingos sąlygos


Abu NBA šį sezoną rungtyniavę lietuviai birželį savo gimtuosiuose miestuose drauge su Lietuvos krepšinio federacija rengia nemokamas stovyklas talentingiausiam Lietuvos jaunimui. Jonas Valančiūnas savo vardo stovyklą rengia Utenoje, o Donatas Motiejūnas – Kaune.

Utenoje treniruosis geriausi Lietuvos aštuoniolikmečiai, Kaune – 2000—2002 metais gimę krepšininkai. Dalyvius atrinks Lietuvos rinktinių treneriai drauge su Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriu Rolandu Radvila. Abiejų stovyklų dalyviai gaus ne tik aprangą bei avalynę, tačiau ir nakvynę su maitinimu.

J.Valančiūno stovykloje laukiama 18 krepšininkų iš visos Lietuvos. Tai bus Lietuvos U18 rinktinės pagrindas ir keli jos vyr. trenerį Saulių Štombergą dominantys žaidėjai.

Jie gyvens aukščiausios kategorijos kaimo turizmo sodyboje „Alaušo slėnis”, rąstiniuose nameliuose, čerpiniais stogais su terasomis į ežero pusę. Kiekviename namelyje yra miegamieji, modernūs vonios kambariai su voniomis ir dušo kabinomis, židiniai, virtuvė. „Alaušo slėnis” yra įvertintas 5 gandriukais, o tai yra aukščiausias kaimo turizmo asociacijos įvertinimas. Jaunieji krepšininkai maitinsis populiariajame Utenos „Sporto bare”.

J.Valančiūno stovyklos dalyvių laukia treniruotės su S.Štombergu, Arvydu Gronskiu, R.Radvila, Gintautu Regina, Šarūnu Sakalausku, Sinilga Bartaševičiūtė ir pačiu J.Valančiūnu. Taip pat laukiama ir Billo Bayno (buvęs NBA Toronto „Raptors” trenerio padėjėjas, dabar vadovaujantis tarptautinės krepšinio stovyklos Trevize treneriams) ir Nealo Myerio (buvęs Los Andželo „Clippers” ir Portlando „Trail Blazers” trenerio asistentas, NBA direktorius Europos ir Artimųjų Rytų operacijoms).

„Jonas nori pats dalyvauti ir rodyti judesius. Stovykla skirta didelių ir mažų žaidėjų puolimo technikai ir jų sąveikai”, – sakė Š.Sakalauskas.

Savo ruožtu D.Motiejūno stovyklos dalyviai gyvens ir maitinsis „Kauno” viešbutyje, kuriame vasarą apsistoja Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

Treniruotės 25 jauniesiems krepšininkams vyks du kartus per dieną Sabonio krepšinio centre. Dalyvių pagrindą sudarys U16 rinktinės kandidatai ir keli geriausi 2001 ir 2002 metais gimę vaikinai.

Juos treniruos ilgametis D.Motiejūno individualus treneris Marcelo Nicola, Š.Sakalauskas, Kazys Maksvytis, Mantas Šernius, Sigitas Krukis, Rimvydas Samulėnas, Aurimas Jasilionis ir vienas iš „Houston Rockets” trenerių.

„Per tą savaitę taip pat vyks „NBA Cares” programos diena, kurioje dalyvaus ir NBA atstovas. Planuojame, kad apsilankys ir kitų visame pasaulyje žinomų svečių”, – sakė vienas stovyklos organizatorių Tadas Bulotas.

Pasak jo, kaip visada vaikai gaus po kelis komplektus aprangų, avalynę, kuprines. NBA šiais metais atsiųs kojinių, kamuolių ir marškinėlių.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *