„Pusbrolių dvikova“: LKL finalo starte – emocijų stygius


„Visai ne jūsų čia laukėme“, – prieš Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) finalo startą pasakė komandas pristatinėjęs aktorius Andrius Žiurauskas.

Ir iš tiesų – ne Klaipėdos „Neptūnas“ buvo laukiamas finale. Daugelis krepšinio gerbėjų norėjo, kad pavasarį krepšinio desertas būtų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ akistata.

„Žaisti prieš „Neptūną“ tai tarsi muštis su pusbroliu“, – po pirmojo kėlinio arenos kube rodytame vaizdo klipe pasakė Saulėnas, aktorius Mindaugas Stasiulis.

7254 – net pusė „Žalgirio“ arenos nesusirinko į pirmąjį LKL finalo mūšį. Reikia turėti omenyje ir faktą, jog bilietai buvo pradėti pardavinėti dar tuomet, kai nebuvo aišku, prieš ką žalgiriečiai kovos finale. Turbūt nemažai kas įsigijo bilietus tikėdamiesi trečiadienį pamatyti, kaip „Lietuvos rytui“ Kaune ateina vakaras“. Būtent tokia frazė iš A.Žiurausko lūpų visada skamba po pergalės namuose prieš vilniečius.

„Žalgiris“ puikiai pasiruošė LKL finalui – sustygavo gynybą prieš Danielį Ewingą, išnaudojo Paulių Jankūną ir suprato, kaip neleisti laisvam atakuoti Travisui Baderiui, kuris ketvirtajame pusfinalio mače prišaudė 7 tritaškius „Lietuvos rytui“.

Antrojo kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ surengė spurtą 10:2 ir susikrovė dviženklį pranašumą, kurį išlaikė iki mačo pabaigoje. Jau per didžiąją pertrauką sirgaliai tarpusavyje kalbėjosi, jog šiose rungtynėse viskas aišku. Taip ir buvo.

Panašu, kad patys krepšininkai puikiai supranta šio finalo bendrą emocinį foną. „Neptūnas“ atrodė emociškai išsikrovęs po pusfinalio, kuriame per visas penkerias rungtynes buvo atiduota daugybė dvasinių ir fizinių jėgų. Nėra lengva per 72 valandas vėl „pasikrauti baterijas“ ir stoti į kovą finale prieš varžovą, kuris turėjo daugiau laiko pasiruošti ir dar tave pranoksta meistriškumu.

Daugiausiai emocijų rodė nebent treneriai: Dainius Adomaitis ir Šarūnas Jasikevičius nuolat šypsojosi ar skėsčiojo rankomis po arbitrų sprendimų. Tuo tarpu patys žaidėjai tarpusavyje nesistumdė, neieškojo konfliktų ir netgi padėdavo pakilti varžovui nuo grindų.

Viename epizode D.Ewingas gana grubiai sukirto per rankas Edgarui Ulanovui, bet lietuvis nuėjo šalin, o amerikietis sutelkė emocijas kovai su teisėju. Pusbrolių dvikovoje niekas neturi jokių sąskaitų. Galbūt daugiau emocijų priduotų ir tribūnoms, ir patiems žalgiriečiams, jeigu aikštelėje pasirodytų Donatas Zavackas, bet jo ranka dar nesugijo ir jis žaisti negali. 

Artūras Jomantas, Artūras Gudaitis ar Gediminas Orelikas Kaune sutinkami „itin šiltai“, o ir kietai gynyboje žaidžiantis „Lietuvos rytas“ sukeltų nemažai aistrų tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.

„Emociškai galbūt ir taip. Juk ne paslaptis, kad su „Lietuvos rytu“ vyksta toks didesnis karas. Pamatysime kaip ten su tomis emocijomis. Serija juk ilga“, – Krepsinis.net sakė Robertas Javtokas.

33-ąją minutę „Neptūnas“ sumažino deficitą (52:64) ir tarsi bandė rengti paskutinį šturmą, bet Jerome‘as Randle‘as smeigė tritaškį, taip galutinai nubraukdamas svečių visas viltis išsigelbėti. Po šio svarbaus metimo amerikietis šaltu veidu patraukė atsarginių suolelio link, nerodydamas jokių emocijų.

Atrodė, kad žaidžiamas ne LKL finalas, o eilinės reguliaraus sezono rungtynės. Žiūrovai taip pat buvo pasyvoki ir daugiau triukšmo sukeldavo tik paraginti arenos pranešėjo. Eurolygos rungtynėse emocijų ir aistrų būna kur kas daugiau, net ir tuomet, kai „Žalgiriui“ tas mačas nieko nebelemia.

Galima neabejoti, kad šeštadienį Klaipėdoje emocijų bus daugiau. Sirgaliai ten palaikys savo mylimą komandą audringai, o ir patys „Neptūno“ žaidėjai turėtų būti labiau „užsivedę“. Klausimas kitas, kiek fizinių jėgų turės D.Adomaičio auklėtiniai, kurie formos piką buvo pasiekę pusfinalyje.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *