T.Rinkūnas: apie netikėtą naujieną iš „Lietkabelio“ stovyklos, svajones, siekius ir L.Jamesą


Panevėžio „Lietkabelio“ komandos pirmuoju pirkiniu šią vasarą tapo Tadas Rinkūnas, atvykstantis iš Alytaus „Dzūkijos“ gretų.

25 metų 195 cm ūgio snaiperis praėjusį sezoną solidžiai debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje („Tete-a-Tete Casino“ LKL), o šiemet tikisi dar sėkmingiau rungtyniauti pajėgiausioje šalies lygoje.

Interviu oficialiai „Lietkabelio“ klubo svetainei T.Rinkūnas papasakojo apie savo laisvalaikį, charakterį, svajones, artėjančio sezono lūkesčius ir susižavėjimą Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigžde Lebronu Jamesu.

– Kodėl pasirinkote žaisti būtent „Lietkabelyje“?

– Tai buvo pirmasis pasiūlymas iš LKL komandų. Komanda kiekvieną sezoną yra vis solidesnė ir pastebimai progresuojanti. Pakalbėjau su keliais žaidėjais iš praėjusio sezono sudėties ir iš jų išgirdau tik teigiamus atsiliepimus, tad nusprendžiau nieko nebelaukti bei pasirinkti „Lietkabelio“ klubą.

– Kaip reagavote sužinojęs, kad „Lietkabelis“ žais Europos taurėje?

– Pirmiausia tai nustebau. Tikrai buvo netikėta žinia, bet labai nudžiugau. Manau, kad tai labai gera žinia klubui, miestui ir, žinoma, žaidėjams. Iššūkis bus didelis, nes varžovai labai pajėgūs, turintys solidžius biudžetus, bet kausimės iš visų jėgų. Bus labai gera patirtis.

– Praėjusį sezoną debiutavote LKL pirmenybėse. Ar buvo sunku persiorientuoti iš NKL į LKL?

– Pradžioje buvo gal net lengviau nei vėliau, antroje sezono dalyje. Pradžioje niekas manęs nepažinojo, tad visada likdavau laisvas – reikėdavo tik sumesti savo metimus. Vėliau viskas šiek tiek pasikeitė, tačiau vis tiek buvo smagu išbandyti save LKL pirmenybėse.

– Visi kalba, kad šiuo metu tarp NKL ir LKL yra didelė meistriškumo atskirtis. Ar galėtumėte patvirtinti arba paneigti šiuos žodžius?

– Prieš 2–3 metus NKL žaidė tikrai nemažai pajėgių krepšininkų ir gerų komandų. Nemažai iš tų krepšininkų šiuo metu rungtyniauja LKL arba užsienyje. Yra tokių, kurie ir vyrų rinktinėje žaidžia. Pastaraisiais metais lyga tapo silpnesnė, o LKL atvirkščiai – tik stiprėja. Skirtumas tarp NKL ir LKL yra nemažas. LKL daugiau fizinio kontakto, daugiau mąstymo, o patyrę žaidėjai neatleidžia klaidų gynyboje. NKL vyrauja greitas žaidimas, nes yra daug jaunimo.

– Kokie jūsų artėjančio sezono lūkesčiai?

– Puikiai suprantu realybę ir žinau, kad nebūsiu pagrindinis komandos žaidėjas. Turėsiu leisti pailsėti lyderiams, pataikyti savo metimus ir sėkmingai žaisti gynyboje. Kiekvieną dieną sunkiai dirbsiu ir darysiu tai, ko iš manęs reikalaus treneriai. Tikiuosi sėkmingai žaisime kaip komanda ir iškovosime kaip įmanoma daugiau pergalių. Laukia labai įdomus sezonas.

– Pasirengimas naujajam sezonui prasidės jau po trijų savaičių. Kaip praleidote atostogas ir ar jau laukiate, kada vėl galima bus kibti į darbus?

– Vasarą praleidau puikiai. Šiek tiek pailsėjau, pakeliavau, o vėliau nuolatos liejau prakaitą sporto salėje. Teko ir rungtynių žaisti, ir individualiai padirbėti, tad sezonui būsiu pasiruošęs.

– Pakalbėkime apie jus kaip apie asmenybę. Koks esate aikštelėje ir koks už jos ribų?

– Aikštelėje visada stengiuosi atiduoti 100 proc. Man visada norisi kažką įrodyti. Mėgstu žaisti komandai, nes svarbiausias tikslas yra pergalė. O už aikštės ribų esu atsipalaidavęs ir ramus žmogus. Stengiuosi visada būti pozityvus ir linksmas.

– Ką dažniausiai veikiate laisvalaikiu? Galbūt turite kažkokį hobį?

– Sezono metu stengiuosi kuo geriau pailsėti, nes būna daug treniruočių ir rungtynių. Tada tiesiog žiūriu filmus ar serialus, susitinku su draugais, aplankau šeimą. Vasarą mėgstu keliauti ir pamatyti kažką naujo.

– Kokia jūsų kaip krepšininko svajonė?

– Tiesiog noriu būti geriausias, koks tik galiu būti. Šiaip esu labiau realistas nei svajotojas, tačiau visada sunkiai dirbu ir noriu kiekvienais metais žaisti vis geriau ir geriau. O kaip bus, niekada negali žinoti. Svarbiausia, kad mano šeima galėtų džiaugtis ir manimi didžiuotis.

– Ką jums reiškia krepšinis? Ar tai tėra darbas, o gal kažkas daugiau?

– Ne, krepšinis man tikrai nėra tik darbas. Šiuo metu tai yra pragyvenimo šaltinis, tačiau šį sportą mylėjau nuo mažų dienų. Svajodavau žaisti profesionalioje komandoje. Net ir laisvu laiku mėgstu stebėti įvairias rungtynes, sekti įvairių lygų rezultatus ir žiūrėti, kaip sekasi draugams kitose komandose. Vasarą mėgdavau su draugais pažaisti trise prieš tris. Tik šią vasarą pasitaikė mažiau galimybių tai padaryti.

– Pasvajokime. Jeigu leistų rinktis, su kuriuo pasaulio krepšininku norėtumėte pavakarieniauti, o po to pasitreniruoti aikštelėje, kas tai būtų?

– Labiausiai norėčiau pavakarieniauti su LeBronu Jamesu. Pirmiausia dėl to, kad jis šiuo metu yra geriausias pasaulio krepšininkas. Taip pat dėl jo darbo etikos. Man labai patiko, kai šiemet jis nutildė visus kritikus ir atvedė „Cavaliers“ į NBA viršūnę.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *