Peržiūroje sublizgėjusiam iš NCAA atvykusiam lietuviui „Neptūnas“ suteiks vietą starto penkete


Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ tęsia savo tradicijas ir į savo gretas prisiviliojo dar vieną klaipėdietį – JAV studijas baigusį 23-ejų metų 201 cm ūgio puolėją Mindaugą Kačiną. Su šiuo krepšininku pasirašyta dvejų metų sutartis.

„Mes jau kelerius metus laikomės principo, kad visų pirma į komandos gretas kviestis savo krašto žaidėjus, o jei nepavyksta, tada tik ieškome pamainos kitur. Džiugu, kad komandą papildė dar vienas buvęs Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinis. Mes žvelgiame į priekį ir su perspektyviais žaidėjais stengiamės sudaryti sutartis ne vienam sezonui“, – sakė „Neptūno“ komandos vadovas Osvaldas Kurauskas.

Pastaruosius ketverius metus M.Kačinas praleido NCAA lygos Pietų Karolinos „Gamecocks“ komandoje. Jis 2015–2016 metų sezoną vidutiniškai per 29 minutes pelnydavo po 9,9 taško, atkovodavo po 5,1 kamuolio, atlikdavo po 0,9 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 0,5 metimo.

„Mindaugas Kačinas dalyvavo komandos peržiūroje, rodė didelį norą žaisti Klaipėdoje ir, manau, pasirodė tikrai gerai. Mindaugui svarbiausia žaidimo laikas, jis yra klaipėdietis, norisi duoti tą šansą. Jis sezoną pradės kaip pagrindinis mūsų sunkusis krašto puolėjas“, – teigė „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

M.Kačinas per pirmąsias „Neptūno“ komandos draugiškas rungtynes, kurias klaipėdiečiai savo aikštėje rezultatu 98:73 įveikė Liepojos „Triobet“ ekipą, buvo rezultatyviausias – per 22 minutes pelnė 18 taškų (5/7 dvit., 2/4 trit., 2/2 baudos) ir atkovojo 7 kamuolius.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *