Keistas Y.Jianliano kontraktas: kaip kino uždarbis svyruos nuo 250 tūkst. iki 8 mln.

[ad_1]

Los Andželo „Lakers“ komanda po ketverių metų pertraukos į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) sugrąžino Yi Jianlianą.

Kinas pasirašė vienerių metų ir 8 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą, tačiau ši sutartis kitokia nei įprastos stipriausioje pasaulio lygoje, kadangi atletas dar nežino, kiek tiksliai uždirbs.

28 metų 213 cm ūgio puolėjas turi garantuotus 250 tūkstančių JAV dolerių – tiek jo sąskaitą tikrai papildys.

1,139 mln. JAV dolerių azijiečio sąskaitą papildys, jeigu jis „Lakers“ sudėtyje išliks iki sausio 10 dienos. Toks minimumas priklauso žaidėjui, kuris NBA jau yra sužaidęs bent jau 5 sezonus.

Likusi algos dalis jau bus ne paties Y.Jianliano rankose, o vyriausiojo trenerio Luke‘o Waltono, kuris spręs, ar kiną leisti ant parketo.

Po 20 sužaistų NBA mačų aukštaūgis gaus 3,4 mln., po 40 – 5,7 mln., o jeigu ant parketo pasirodys 60 rungtynių – visus žadėtus 8 mln. JAV dolerių.

Atletas NBA yra sužaidęs 5 sezonus ir triskart viršijo 60 sužaistų mačų ribą. 2009–2010 m. su „Nets“ marškinėliais sužaidė 52 dvikovas, o prieš paliekant NBA gynė Dalaso „Mavericks“ garbę, bet ant parketo pasirodė vos 30 rungtynių.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *