Delsti nėra kada – „Lietuvos rytui“ ir „Neptūnui“ atėjo laikas stiprintis

[ad_1]

Naujasis krepšinio sezonas įsibėgėjo, o tai geriausiai iliustruoja prasidėjusios kovos Eurolygoje, Europos taurėje ir Čempionų lygoje.

Dauguma Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) ekipų susikomplektavusios sudėtis ir gludina tarpusavio ryšius, bet Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ dar rinkoje dairosi naujokų.

Sostinės komandai reikia dviejų krepšininkų – įžaidėjo ir sunkiojo krašto puolėjo. Šiuo metu negarantuotą sutartį turi Rashaunas Broadusas, bet pastarųjų dvejų rungtynių pasirodymai byloja, kad šis amerikietis neužsibus „Lietuvos ryte“.

Spraga „ketvirtojo numerio“ vietoje matoma mažiau, nes Drew Gordonas du susitikimus atrodo itin solidžiai ir taip džiugino Tomą Pačėsą. Jį pavaduojantis Artūras Jomantas taip pat sėkmingai atlieka savo darbą – patikimai ginasi ir neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Vis dėlto „Lietuvos rytas“ rungtyniauja itin painioje ir sudėtingoje Europos taurės B grupėje, kur be pastiprinimo tikėtis patekti į kitą etapą bus labai sunku. Pats strategas prieš pusantros savaitės sakė, kad vilniečiai turi sąrašą žaidėjų ir laukia NBA stovyklų pabaigos.

Situacija Europos rinkoje tokia, kad įžaidėjų grandyje tiesiog nėra pajėgių krepšininkų. Panaši padėtis ir su aukštaūgiais, todėl vienintelė „Lietuvos ryto“ išeitis yra laukti „NBA svajotojų“. Tokių bedarbių kasdien vis daugėja. JAV žiniasklaida paskaičiavo, kad NBA klubai prieš sezono pradžią atleis per 120 žaidėjų. Akivaizdu, kad pasirinkti iš ko tikrai bus.

NBA sezonas startuos kitą savaitę, spalio 26-ąją, ir iki tol visos komandos jau bus paskelbusius penkioliktukus, su kuriais ir pradės maratoną. Pats laikas „Lietuvos ryto“ komandai stiprinti sudėtį, kadangi laukia intensyvūs du mėnesiais, per kuriuos reikės kovoti atkakliai dviem frontais.

Taip susiklostė situacija, kad „Lietuvos rytas“ šią savaitę nežaidė Europos taurės rungtynių, nes grupėje esant 5 klubams, viena komanda neturi varžovės, todėl vieną savaitę neturi tarptautinių kovų. T.Pačėso auklėtiniai galėjo užsidaryti treniruočių salėje, nes tarp rungtynių turi net savaitės pertrauką. Tokio reiškinio šį sezoną turbūt jau nebebus.

„Mūsų laukia sunkios kelios savaitės. Žaisime daug rungtynių išvykoje – Utenoje, Bilbao, Klaipėdoje ir Berlyne. Tam ruošimės“, – po dvikovos su „Šiauliais“ sakė T.Pačėsas.

Europos taurėje iš penkių grupės komandų keturios patenka į kitą etapą, bet antrasis turas parodė, jog B grupėje autsaiderių nėra, kai Fuenlabrados „Montakit“ pranoko Maskvos srities „Chimki“, o Bilbao ekipa namuose pralaimėjo ALBA. Sumaištis didelė, todėl kiekvieno susitikimo kaina išauga ir delsti nebėra kada.

„Neptūnas“ taip pat dairosi pastiprinimo. Arnas Butkevičius paliko komandą, o Arvydą Šikšnių kamuoja ligos, traumos ir jis niekaip neranda savojo žaidimo. Dainius Adomaitis lengvojo krašto puolėjo pozicijoje privalo naudoti Martyną Mažeiką ir Mindaugą Kačiną, kuris daug patogiau jaučiasi sunkiojo krašto puolėjo vietoje.

Po 0/4 starto LKL pirmenybėse atsitiesęs „Neptūnas“ grįžo į pergalių kelią. Jeigu vietos čempionate galima kovoti su turimais resursais, tai Čempionų lygoje spragas kamšyti derėtų, kadangi grupėje laukia nemažai pavojingų varžovų ir lengvai įveikiamų komandų nėra, ką parodė trečiadienio laimingai pasibaigusi dvikova Ušake.

Galbūt ir „Neptūnas“ mes tinklus ant žaidėjų, kurie liks už NBA borto. Ilgai užsitęsęs laukimas turėtų išsispręsti per artimiausias kelias savaites.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *