Svetimų pinigų skaičiuoklė – kiek iš tiesų uždirba multimilijoninius kontraktus pasirašantys žaidėjai

[ad_1]

Kiekvienam krepšininkui pasirašius naują kontraktą su Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ekipa iškart yra paviešinamos sutarties detalės – jo trukmė ir vertė. Skaičiau šiose kontraktuose atrodo įspūdingi, bet kaip visi žinome, algos „ant popieriaus“ ir „į rankas“ visada gerokai skiriasi.

Išimtimi nėra ir aukščiausio lygio krepšininkų sutartys. Įvairius mokesčiai nugriebia protu sunkiai suvokiamas sumas ir nors krepšininkams badauti tikrai nereikia, jie nėra tokie turtingi, kokiais gali pasirodyti.

Pavyzdžiui, Stepheno Curry atlyginimas artėjantį sezoną sieks 35 milijonus Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių. Tik dalis jos pasieks krepšininko asmeninę sąskaitą.

Federaliniams mokesčiams snaiperis turės pakloti net 11,6 milijono (33,6 procento), miesto ir valstijos mokesčiams – 4,1 milijono (11,8 procento), dar beveik milijoną (2,8 procento) atsirieks agentas. Dar dalis pinigų nueis žaidėjų asociacijai, labdarai ir panašioms įvairioms išlaidoms. Suma sumarum – iš žadėtų 35 milijonų S.Curry uždirbs tik 15,2 milijono JAV dolerių. Kitaip tariant – 44 procentus žadėtos algos.

Panaši yra ir kitų žvaigždžių situacija. LeBrono Jameso reali alga siekia ne 33,3, o 16,7 milijono JAV dolerių (50,3 procento), Paulo Millsapo – ne 30, o 15,6 milijono (50,58) JAV dolerių. Skirtingas dalis savo atlyginimų krepšininkai atsiriekia dėl skirtingų mokestinių sistemų valstijose, kuriose jie rungtyniauja.

Labiausiai per kišenę žaidėjams kerta vienintelė NBA rungtyniaujanti užsienio komanda – Toronto „Raptors“. Kanadoje taikomi mokesčiai lemia, kad iš kontrakte numatytų 28,7 milijono JAV dolerių Kyle‘as Lowry realiai uždirbs tik 12, arba 41,96 procento sutartyje numatytos sumos.

Žaidėjų atlyginimai (mėlyna) ir mokesčiams sumokamos (raudona) sumosŽaidėjų atlyginimai (mėlyna) ir mokesčiams sumokamos (raudona) sumos

 

 

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *