R.Cvirka vėl paleido strėlių į savo komandos legionierius: iš kai kurių nematau noro – reikės daryti išvadas

[ad_1]

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) antrasis etapas prasidėjo užtikrinta Utenos „Juventus“ pergale Kėdainiuose – 77:56.

„Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka pripažino, kad jo komanda nebuvo pajėgi su uteniškiais kovoti lygiai visas 40 minučių. Tiesa, jis tikisi, kad iki kito mačo situacija pasikeis ir jo komanda galbūt sulauks pastiprinimo.

„Šiuo momentu nesame pajėgūs žaisti su „Juventus“ lygiai visus 4 kėlinius. Kažkur pavargome ir kol varžovų atsarginiai žaidėjai pelnė 32 taškų, mes – 12, tai reiškia, kad pagalbos nuo suolo praktiškai neturime. Mane liūdina kvailų klaidų skaičius: kažkur prarandame kamuolį viduryje aikštelės, kai turime užpulti greitai ir taip leidžiame tai padaryti priešininkams“, – apgailestavo treneris.

Jis taip pat pranešė, kad permainos legionierių gretose gali nesibaigti. Šįkart Chauncey Collinsas „iš žaidimo“ pataikė tik 2 metimus iš 13, Jonas-Christopheris Fulleris metė tik vieną dvitaškį ir aikštę paliko po 7 minučių. Nikita Balašovas spėjo pasižymėti 6 taškais per 9 min., o Vladimiras Ševčenka liko „nulinis“.

„Iš kai kurių nematau noro, jie eina su mintimi: kažkiek išeisiu – mesiu, daugiau nieko. Ne pirmas rungtynes man krinta į akis tai, kad nėra užsidegimo, nėra naudos komandai. Užsienietis koks bebūtų, jis turi nešti naudą komandai, o jei nėra nieko gynyboje, nėra puolime, pataikymas nulinis, reikės daryti išvadas“, – kalbėjo R.Cvirka.

Tuo tarpu „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas akcentavo, kad ši pergalė dar nieko nereiškia ir tikėtis, kad jo auklėtiniams bus lengva atsakomosiose rungtynėse, negalima.

„Mano komandoje erzina tai, kad turime koncentracijos trūkumą išvykos rungtynėse. Tada mes susikaupiame ir kitąkart sužaidžiame gerai. O po gerų rungtynių kažkas vėl leidžia sau pagalvoti, kad štai, mes gera komanda, vėl kažkaip laimėsime. Taip nebūna. Linkiu savo komandai, kad kitame mače nebūtų koncentracijos pametimo. Bet prieš atsakomąsias rungtynes turėti tokią persvarą smagu“, – sakė treneris.

Ž.Urbonas pagyrė ir Gytį Radzevičių, kuris per 15 minučių pelnė 2 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir pasižymėjo įspūdingu bloku.

„Aš mačiau treniruotėse, kad jis įkvėpė oro, neblogai atrodė. Šiandien nebuvo rizikos jo leisti, nes anksčiau jausdavosi, jog jis yra dar pasimetęs. Bet jis naujokas, jis kaip ir tie, kurie atvyksta iš NCAA. Artėja Naujieji metai, tada jis pradės duoti naudą. Jis jau šiandien davė naudą ir labai džiaugiuosi už jį“, – džiaugėsi treneris.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *