Prieš lemtingą NKL savaitgalį – viena intriga

[ad_1]

Šią savaitę Nacionalinėje krepšinio lygoje baigsis antrojo rato kovos, o po jo komandos skils į dvi grupes: į stipresnę grupę prasibraus aštuonios geriausios komandos, o silpnesnėje žais likusios 7 ekipos.

Vietą stipriausių komandų aštuonetuke po dviejų ratų jau yra užsitikrinusios septynios komandos: Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (21-5), Šakių „Vytis“ (19-7), „Palangos Kuršiai“ (17-9), „Telšiai“ (16-10), Vilniaus „Perlas“ (15-11), Joniškio „Delikatesas“ (15-11) ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (15-11).

Jeigu Gargždų ir Šilutės klubai po antrojo rato turės identišką pergalių ir pralaimėjimų balansą, tai pagal NKL nuostatus aštuntoje vietoje liks „Šilutės“ ekipa.

Kad patektų tarp geriausių aštuonių komandų, Simono Serapino treniruojama Gargždų SC turi būtinai viena pergale aplenkti „Šilutės“ komandą. Jeigu „Šilutė“ pasiektų abi pergales, tai gargždiškiams nepakaktų ir abiejų laimėjimų, kadangi susilyginus su aukštesnėse pozicijose esančiomis komandomis, Gargždų SC vis tiek liktų devintoje pozicijoje.

Tuo metu likusios šešios ekipos – Kauno „Žalgiris-2“ (11-15), Tauragės krepšinio klubas (11-16), Molėtų „Ežerūnas“ (9-18), Jonavos „Sintek-Jonava“ (8-18), Mažeikių „Ereliai“ (8-18) ir Kauno KTU (5-21) – nebeturi šansų trečiajame rate žaisti stipresnėje grupėje.

Naujose grupėse komandos žais viena su kita po du kartus, tad stipresnių komandų grupėje ekipos sužais po 14 rungtynių, o silpnesnėje – po 12.

Keturios stipriausios ekipos po trečiojo rato iškart pateks į ketvirtfinalį, o 5-8 vietas užėmusios komandos aštuntfinalyje kausis su silpnesnėje grupėje 9-12 vietose likusiomis ekipomis.

Antrojo rato lemiamos savaitės kovos startuoja jau šiandien – „Palangos Kuršiai“ 18 valandą savo arenoje priims „Šilutės“ ekipą.

Turnyrinė lentelė:

Turnyrinė lentelėTurnyrinė lentelė

 

 

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *