Graikijoje varžytis nebenorintis „Olympiacos“ pateikė užklausą dėl persikėlimo į Adrijos lygą

[ad_1]

Situacija Graikijoje nepatenkinta Pirėjo „Olympiacos“ ekipa imasi naujos idėjos – savo dėmesį atkreipė į Adrijos lygą.

Graikijos žiniasklaidoje skelbiama, kad „Olympiacos“ pateikė užklausą dėl galimybės varžytis Adrijos lygoje ir pasiteiravo, kokiomis sąlygomis tai vyktų. Tai patvirtino ir lygos prezidentas Krešimiras Novoselas.

„Pirėjo klubas su mumis susisiekė teiraudamasis detalių dėl dalyvavimo Adrijos lygoje“, – teigė K.Novoselas.

„Olympiacos“ pastaruoju metu kariauja su Atėnų „Panathinaikos“. Klubas nesutaria ir su Graikijos pirmenybių valdžia dėl galimybės paskirti teisėjus iš užsienio ir jau ne kartą grasino palikti lygą. Turnyro vadovai Pirėjo klubui skyrė šešių taškų baudą, nustūmusią „Olympiacos“ lentelėje žemyn.

„Raudonieji“ nėra pirmasis Eurolygos klubas, galvojantis apie prisijungimą prie Adrijos lygos. Anksčiau tokią idėją jau svarstė Tel Avivo „Maccabi“, taip pat nerandantis kompromiso su nacionalinėmis Izraelio pirmenybėmis.

Adrijos lygoje varžosi 12 pajėgiausių Balkanų regiono ekipų iš Serbijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Slovėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos. Šioms pirmenybėms Eurolygoje atstovauja pernykščiai čempionai Podgoricos „Budučnost“, o aiški šio sezono lyderė – Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Olympiacos“ turi ilgalaikį kontraktą su Eurolyga, todėl vietų šiame turnyre dalijimas veikiausiai nepasikeistų – į jį ir toliau patektų pajėgiausia Adrijos lygos ekipa, neskaitant Pirėjo klubo.

Tiek Graikijos, tiek Adrijos lygos yra įtraukiamos į pirmąjį aukščiausio lygio nacionalinių pirmenybių Europoje dešimtuką. Šiuo metu lygų pajėgumas yra vertinamas panašiai, tačiau „Olympiacos“ perėjimas šias svarstykles gerokai išbalansuotų.  

 

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply