48 valandas pakeisti „Žalgirio“ veidui turintis Š.Jasikevičius: įvyko tai, ko bijojome labiausiai

[ad_1]

Eurolygos ketvirtfinalio serija tarp Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“ komandų baigėsi kauniečių sutriuškinimu 76:43. Tiek pelnytų taškų taip pat yra ir „Žalgirio“ antirekordas.

Tačiau Šarūno Jasikevičiaus mintyse – ne rekordai ar antirekordai. Dabar žalgiriečiai sieks iki ketvirtadienio atsitiesti ir parodyti kitą savo veidą Stambule.

„Atsitiko tai, ko labiausiai bijojome kaip treneriai. Turime prisiimti atsakomybę, ypač aš, nes neprivertėme žaidėjų suprasti, kad šiandien daugiausiai lems fizinis kontaktas, su kuriuo „Fenerbahče“ mus tikrai pranoko. Momentais ne iki galo išaiškinome, kur galime juos nubausti. Dabar turime 48 valandas padaryti tą darbą geriau“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris.

Brandonas, Deonas ir Antanas – šie aukštaūgiai mačą baigė neigiami. Kokį darbą gynyboje atliko „Fenerbahče“, kad taip apribotų priekinę liniją?

– Jie žaidė pagal savo taisykles, mes kaip treneriai turbūt nesugebėjome išaiškinti, kur galime juos atakuoti ir su kokiu intensyvumu reikia žaisti atkrintamąsias. Bandysime tą padaryti geriau.

– Tai, kad kamuolio net nepavykdavo įvesti į baudos aikštelę buvo gynybos nuopelnas?

– Galvoju, kad taip. Žaidžia dvi komandos ir su tuo turėjome problemų jau rungtynėse čia. Rodėme video, bet užlipome ant to paties grėblio. Vėl gi – turime 48 valandas atsigauti ir suprasti, kad yra vietų, kur juos nubausti. Sąžiningai, negalvoju, kad daug ką keisime mes ir daug ką keis jie. Mano žaidėjų įtikinimas turi būti geresnis ir žaidėjai turi priimti geresnius sprendimus.

– Žaidėjai kalbėjo, kad lyg buvo sunku suprasti, kiek kur fiziškumo leidžia teisėjai?

– Per daug didelis skirtumas, kad atiduočiau jiems pinigus.

– Kiek intensyvumo „Fenerbahče“ pridėjo lyginant su reguliariuoju sezonu?

– Jie visada intensyvūs ir pasiruošę. Mes žinome, kad detalės labai svarbu, kiekvienas puolimo paruošimas bus labai svarbus, nes jei tu neparuoši, jie tuoj pat tave išstumia iš puolimo. Sąžiningai, kas buvo rodyta ir akcentuota, tas ir įvyko. Aišku, žiūrėsime vaizdo medžiagą, nors nemanau, kad ji bus labai skirtinga nuo to, ką rodėme jiems prieš šią seriją. Turime 48 valandas pakeisti savo veidą ir atrasti, kas yra tarp dviejų kojų daugiau.

– Iki antro kėlinio vidurio laikėtės apylygiai, tačiau prieš pertrauką gynyba sugriuvo. Kas tada lėmė „Fenerbahče“ spurtą?

– Sunku pasakyti. Rungtynės trunka 40 minučių, o prieš mus buvo komanda, labai mokanti nubausti už klaidas. Turi būti 40 minučių susikaupęs ir kiekvienas įėjęs žaidėjas turi kažką įnešti. Vis dėlto man labai gaila, nes turėjome pilna laiko pasiruošti. Ruošėmės 3–4 dienas, kas tokioje sezono stadijoje yra labai retas atvejis. Kažkuriose situacijose nesupratome savo darbo, „Fenerbahče“ žaidėjų stipriųjų rankų, kaip kuriose situacijose prieš juos ginsimės ar atakuosime. Deja, jei šiandien ką ir susikūrėme – prametėme.

– 43 taškai yra klubo antirekordas. Ar gali tai kirsti per psichologiją?

– Šita komanda parodė charakterį, o rekordai ir antirekordai visada keisis.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *