Kurioziškai vietos „Ryto“ sudėtyje negavęs aukštaūgis – pasiruošęs būti stabilia komandos dalimi nuo kito sezono

[ad_1]

23-erjų Norbertui Gigai šis sezonas buvo ganėtinai įdomus. Iš pradžių jis pasirašė sutartį su Vilniaus „Rytu“, lapkritį buvo išsiųstas stažuotis į Lenkiją, o prieš mėnesį vėl grįžo į Lietuvą.

Tik sugrįžimas tapo gana kuriozišku.

Dar nesibaigus sezonui Lenkijos pirmenybėse „Rytas“ nusprendė susigrąžinti savo žaidėją, tačiau viena diena pavėlavo jį užregistruoti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) kovoms.

„Ne tiek nuliūdau, kiek supratau, kas įvyko: kokia yra biurokratinė krepšinio pusė. Nieko negaliu pakeisti, dabar tiesiog treniruojuosi su komanda“, – sakė N.Giga, pastarąjį mėnesį dalyvaujantis visose „Ryto“ treniruotėse, tačiau rungtynes stebėti turintis iš šono.

Pakvietimas grįžti į sostinę jam buvo ir kiek netikėtas, tačiau tuo pačiu labai lauktas.

„Prieš išvykstant žinojau, kad vykstu įrodyti, jog galiu žaisti Europos krepšinį ir pasąmonėje turėjau tą mažą šansą, jog mane „Rytas“ susigrąžins sezono pabaigoje. Taip ir įvyko, tik gaila, kad nespėjome sutvarkyti dokumentų ir žaisti negaliu“, – apgailestavo aukštaūgis.

GigaGiga

Savo etapu Stargardo „Spojnia“ komandoje N.Giga liko patenkintas: tai pridėjo jam geros patirties, o sezono metu pasikeitus treneriui jis pajautė ir kas yra didesnis pasitikėjimas.

Tuo tarpu Lenkiją jis laiko gera vieta apšylant kojas prieš Europos taurės lygio kovas. Dėkingas N.Giga ir visiems miesto žmonėms, kurių dėka jis matė, ką reiškia nuolat pilna mažo, 71 tūkst. gyventojų miesto arena ir visokeriopa pagalba, kurios tik gali prireikti būnant naujoje šalyje.

Galiausiai jis sezone finišavo su tokia statistika: 10,4 taško, 5,7 atkovoto kamuolio ir 11,6 naudingumo balo per 23 minutes.

„Pradžioje buvo šiek tiek nesusikalbėjimo, bet komandos vairą perėmus asistentui Kamiliui įvyko persilaužymas: įgavau daugiau trenerio pasitikėjimo, pasitikėjimo deriniuose, taip ir grįžimas į Europos krepšinį buvo lengvesnis. Gal skaičiai daug neparodo, bet pats savo sezoną vertinu neblogai“, – kalbėjo prieš tai JAV studijavęs lietuvis.

Tiesa, nors su „Spojnia“ ekipa išsiskyrimas ir įvyko taikiai, tačiau klubo vadovybė netikėtomis permainomis patenkinta neliko. Lietuvis išvyko likus dar dviem mačams iki sezono pabaigos, tad tai kiek koregavo ekipos planus.

„Spojnia“ sezoną užbaigė su 9 pergalėmis per 30 mačų ir liko 13 vietoje iš 16 Lenkijos čempionate.

„Paaiškėjo, kad išvykstu, likus dienai iki rungtynių, todėl jiems viskas tapo labai netikėta. Bet išsiskyrėme gražiuoju, viskas gerai“, – pasakojo N.Giga.

GigaGiga

Fizinė jėga – šį dalyką sau ryškiai apsibraukęs yra aukštaūgis kaip tą, į kurį būtina atkreipti didžiausią dėmesį ruošiantis kitam sezonui.

Jau Lenkijoje N.Giga sako dažnai papildomai užsukdavęs į treniruočių salę ir ieškodavęs galimybių, kur mažose salytėse galėtų likti papildomai vienas padirbėti dar kelias valandas. Savo asmeninių individualių treniruočių rekordų – beveik 4 valandų – jis sako nesistengęs gerinti, tačiau darbo svarbą N.Giga puikiai suprato.

„Metimai po užtvarų, po driblingo, poste, baudos“, – dažniausiai lavintus elementus vardino jis.

Treniruočių režimo N.Giga nemažina ir dabar, tik be to stengiasi išsigydyti ir turėtas smulkias traumas. „Ryte“ debiutavo dar rudenį, tačiau dabar į Vilnių jis grįžo pasikeitęs, mano aukštaūgis.

„Tie keli mėnesiai Lenkijoje man labai padėjo. Grįžau į „Rytą“, čia komanda yra kiek pasikeitusi nuo sezono pradžios, yra naujų žmonių, bet mane pasitiko labai šiltai. Dirbu su komanda ir būsiu pasiruošęs būti stabilia jos dalimi nuo kito sezono“, – nekantrauja jis.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *