Ateities NBA žvaigždės, žibančios 19-mečių pasaulio čempionate


Pasaulio 19-mečių krepšinio čempionatas artėja pasiekė ketvirtfinalio etapą. Portalas Krepsinis.net jus kviečia susipažinti su ryškiausiais pirmenybių talentais, kuriems jau dabar prognozuojami aukšti šaukimai kelių artimiausių metų Nacionalinės krepšinio ascociacijos (NBA) naujokų biržose ir kurie yra daugelio stipriausios pasaulio lygos skautų radaruose.

Jalenas Greenas (JAV), 4 rungtynės, 11 tšk., 11,8 rez. perd., 10,8 naud. bal.

Šis 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas yra aprašomas kaip gerą apgaulingų judesių bagažą sukaupęs ir juos lengvai įvaldęs bei puolime kalnus galintis nuversti krepšininkas, kuriam galima patikėti atlikti ir lemiamą rungtynių metimą. Jis taip pat aktyviai tobulina ir dalinimosi kamuoliu bei gynybinius sugebėjimus. Jam apžvalgininkai teikia pirmojo penketuko 2021-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimą.

Evanas Mobley (JAV), (čempionate sužaidė vos vienas rungtynes (4 min.) ir statistiniais rodikliais nepasižymėjo)

211 cm ūgio centras vertinamas už savo beprotišką atletiškumą kaip tokio ūgio žaidėjui ir puolime atrodo labai laisvai. Jis yra sugretinamas su San Antonijaus „Spurs“ aukštaūgiu LaMarcusu Aldridge‘u. Amerikiečiui prognozuojamas 2021-ųjų metų NBA naujokų biržos pirmasis šaukimas.

PetruševasPetruševas

Filipas Petruševas (Serbija), PČ: 4 rungtynės, 20,3 tšk., 9,8 atk. kam., 29,3 naud. bal.

210 cm centras pasižymi ilgomis rankomis. Ties perimetru galintis žaisti ir iš toli taikliai metantis krepšininkas, vienas geriausių tokias savybes turinčių aukštaūgių savo amžiaus grupėje. Tinkantis žaisti ir 4 pozicijoje. Serbui prognozuojamas šaukimas kitų metų naujokų biržos antrojo rato pirmajame penkete.

A. J. Lawsonas (Kanada), PČ: 4 rungtynės, 18,5 tšk., 5 atk. kam., 3 rez. perd., 15 naud. bal.

Tai ištvermingas, beveik dviejų metrų ūgio atakuojantis gynėjas, kuris turi gerą šuolį ir gali žaisti arčiau krepšio, tačiau gana prastai išnaudoja progas puolime ir dar turėtų pagerinti savo metimą. Ekspertai jam numato šaukimą sekančių metų naujokų biržos antrojo rato viduryje.

Tyrese‘as Haliburtonas (JAV), PČ: 4 rungtynės, 8,5 tšk., 6,5 rez. perd., 17,5 naud. bal.

Šis 196 cm ūgio įžaidėjas pasižymi gera gynyba, atletiškumu ir aukštu pataikymo procentu iš tolimos distancijos. Jis yra lyginamas su Čikagos „Bulls“ gynėju Zachu LaVine‘u. Amerikiečiui yra prognozuojamas šaukimas kitų metų NBA naujokų biržos pirmojo rato pabaigoje.

Amaras Sylla (Senegalas), PČ: 4 rungtynės, 8,5 tšk., 8,5 atk. kam., 9,8 naud. bal.

205 cm ūgio puolėjas pasižymi neįprastai dideliu savo pozicijos žaidėjui ūgiu. Pažymima, kad jis yra puikiai besiginantis, labai judrus ir yra tikras komandos žaidėjas. NBA ekspertai jį lygina su Toronto „Raptors“ komandoje puikiai atsiskleidusiu kamerūniečiu Pascaliu Siakamu. Afrikos atstovui prognozuojamas šaukimas kitų metų naujokų biržos pirmojo rato pabaigoje.

BalloBallo

Oumaras Ballo (Malis) PČ: 2 rungtynės, 18,5 tšk., 12 atk. kam., 31,5 naud. bal.

Afrikietis rungtyniauja centro pozicijoje, pasižymi ūgiu (208 cm) ir įvardijamas kaip labai galingai žaidžiantis ir fizine jėga po krepšiu pasižymintis žaidėjas, turintis optimalų ūgį ir galintis efektingai užbaigti atakas po krepšiu bei gebantis žaisti ir veidu į krepšį. Jam prognozuojamas šaukimas 2021 metų naujokų biržos dvidešimtuko pabaigoje.

Jalenas Suggsas (JAV) PČ: 4 rungtynės, 7,3 tšk., 2,3 rez. perd., 6,3 naud. bal.

Amerikietis išskiriamas kaip per kelias pozicijas galintis žaisti universalus krepšininkas, taip vadinamas combo gynėjas. Jo stiprybės – aštrūs prasiveržimai link krepšio. Tai nebijantis kontakto krepšininkas, kuris turi puikius kamuolio varymosi įgūdžius ir juos protingai išnaudoja puolime verždamasis link krepšio. Amerikietis turėtų būti pakviestas 2021-ųjų NBA naujokų biržoje antrojo rato pradžioje.

Jeremiah Robinsonas (JAV) PČ: 4 rungtynės, 12,5 tšk., 4,8 atk. kam., 16,5 naud. bal.

Tai talentingas, gerai valdantis kamuolį ir tiksliai žaidžiantis arčiau krepšio puolėjas. Jis tikrai turi potencialo, tačiau dar turėtų pasilikti žaisti koledže bent du ar tris metus. Jam prognozuojamas šaukimas kitų metų NBA naujokų biržos pirmajame dešimtuke.

SottoSotto

Kai‘us Sotto (Filipinai) PČ: 4 rungtynės, 14,3 tšk., 8,3 atk. kam. 20 naud. bal.

Tai labai aukštas (216 cm), smulkaus sudėjimo, tačiau pažangą darantis ir tobulėjantis krepšininkas, kuris per kelis metus dar turėtų parodyti daugiau savo žaidimo galimybių. Jis tapatinamas su anksčiau NBA rungtyniavusiu prancūzu Alexiu Ajinca. Filipiniečiui prognozuojamas 2021 metų NBA naujokų biržos antrojo rato pabaigos šaukimas.

Khalifa Diopas (Senegalas) PČ: 4 rungtynės, 11 tšk., 7,5 atk. kam., 11 naud. bal.

Afrikiečių 210 cm aukštaūgis išsiskiria neeilinėmis fizinėmis savybėmis, o taip pat puikiai kovoja dėl kamuolių, blokuoja metimus ir yra geras gynybos specialistas. Sakoma, kad jis yra tarsi didesnė „Raptors“ puolėjo Serge‘o Ibakos versija. Senegalietis gali tikėtis būti pašauktas 2021-ųjų biržoje, pirmojo rato viduryje.

Tuo tarpu, šiame čempionate taip pat pastebimiems ir gerus rezultatus demonstruojantiems serbui Marko Pecarskiui bei amerikiečiui Zhaire‘ui Williamsui taip pat piešiama šviesi ateitis 2022-ųjų metų naujokų biržos loterijoje.

Šiek tiek nuvilia, kad kol kas negalime pasidžiaugti didesniu krepšininkų iš Europos skaičiumi ir kad čia, kaip visada, dominuoja amerikiečiai, tačiau tikrai yra daug pozityvių ženklų verčiančių tikėti naujų talentų atsiradimu ateityje. Be to, nereikia pamiršti, kad šiame pasaulio čempionate nedalyvauja tokios šalys kai Ispanija, Izraelis, Vokietija, Kroatija ar Italija – tikros krepšinio talentų kalvės. Turbūt labiausiai gaila, kad šiame čempionate neišvydome Ispanijos rinktinės su supertalentu Usmanu Garuba priešakyje ar Latvijos rinktinės vieno iš lyderių Artūro Žagaro, bet yra tikimybė, kad juos dar galėsime pamatyti bent vieneriose Europos ar pasaulio jaunimo pirmenybėse.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *