Šešiolikmečių rinktinė taikysis į auksą

[ad_1]

Susirinkimas viešbutyje, ėjimas iki kelto ir plaukimas su juo į Smiltynę. Taip prasidėjo Lietuvos jaunučių (U16) vaikinų rinktinės pasiruošimas Europos jaunimo olimpiniam festivaliui ir Europos čempionatui. Pirmasis krikštas oficialiose varžybose jaunųjų Lietuvos krepšininkų lauks liepos 22 dieną, kai Baku mieste (Azerbaidžanas) prasidės EYOF žaidynės, kuriose lietuviai gins nugalėtojų titulą.

„Laukia tikrai rimti priešininkai, suvažiuoja visas Europos elitas. Bus tikrai įdomu pasitikrinti jėgas. Dalyvaudami olimpiniame festivalyje sieksime apginti čempionų vardą, kurį iškovojo 2001 metais gimę krepšininkai, tokie bus mūsų tikslai pirmose varžybose“, – trumpai ir užtikrintai tikslus pirmose varžybose įvardino jaunučių rinktinės vyr. treneris Rolandas Rakutis.

Europos jaunučių (U16) vaikinų A diviziono krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 9 – 17 dienomis Udinėje (Italija), o lietuviai grupės kovas pradės C grupėje ir susikaus su Slovėnijos, Estijos ir Turkijos rinktinėmis. Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

„Šitame pasiruošimo cikle pirmos trys treniruotės vyks Smiltynėje su fizinio rengimo treneriu Tadu Jackūnu. Užkrausime baterijas. Po to turėsime treniruotes, skirtas daugiau gynybai, o persikėlę į Kaune dėmesį skirsime puolimui. Federacija iškėlė tikslą užimti 1-8 vietas, bet šitame čempionate bus kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl teisės kitais metais žaisti pasaulio čempionate. Keliame sau aukštus tikslus ir norime užimti 1 – 5 vietą, kad galėtume keliauti į pasaulio čempionatą“, – sakė R.Rakutis.

Rinktinės kandidatų sąrašas: Titas Sargiūnas, Mykolas Abrutis, Radvilas Kneižys, Lukas Pivoriūnas, Gytis Valickas, Dominykas Butka, Liutauras Lelevičius, Emilis Butkus, Matas Mikėnas, Lukas Gudavičius, Tautvydas Baltrušaitis, Paulius Murauskas, Gabrielius Mažeika, Ugnius Jaruševičius, Olej Kojenets, Rokas Jocius, Mintautas Mockus.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *