Iškilo pirmieji pretendentai mainais siekti R.Westbrooko


Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vidutiniokę Oklahomos „Thunder“ ekipą supurtė drastiški pokyčiai – komandą mainais paliko lyderis Paulas George‘as. Vis realiau darosi, kad klubą apleis ir kita žvaigždė Russellas Westbrookas.

Jau tris sezonus paeiliui trigubo dublio vidurkį išlaikantis įžaidėjas išreiškė nepasitenkinimą komandos kryptimi ir, manoma, artimiausiu metu gali paprašyti mainų.

R.Westbrooko sprendimas nėra susijęs vien tik su P.George‘o išvykimu. Įžaidėjas Oklahomoje nelaimingas jautėsi jau kurį laiką, o pajėgiausio komandos draugo išvykimas gali tapti proga versti naują lapą karjeroje.

Galimybe mainais įgyti R.Westbrooką iškart susidomėjo bent dvi NBA komandos. Didžiausią dėmesį jam parodė Majamio „Heat“ ir Hjustono „Rockets“ klubai. Abi ekipos už jį atiduotų pagrindinius savo įžaidėjus (atitinkamai Goraną Dragičių ir Chrisą Paulą) bei keletą kitų žaidėjų ar naujokų biržos šaukimų.

Hjustone jis vėl suvienytų jėgas su buvusiu bendraklubiu Oklahomoje Jamesu Hardenu. Tiesa, abu jie itin dažnai laiko kamuolį savo rankose, todėl nėra aišku, kaip toks duetas veiktų. Vis dėlto „Rockets“ jaučiasi įpareigoti atlikti manevrus, kad priartėtų prie čempionų žiedų, nes dabartinis receptas iki šiol nesuveikė, o aptrupėjus Oklando „Golden State Warriors“ dinastijai, kelias link trofėjaus atrodo kaip niekada atviras.

Tuo tarpu Majamyje R.Westbrookas sudarytų duetą su Jimmy Butleriu. Abu krepšininkai pasižymi didele energija, tačiau iš aikštingais charakteriais, todėl jų tandemas taip pat kelia nemenkų klaustukų.

R.Westbrookas turi itin pelningą kontraktą – per artimiausius ketverius metus jis uždirbs net 171 milijoną JAV dolerių, todėl jį išmainyti nebūtų lengva. Vien išlyginant „algų kepurės“ situaciją, kad mainai būtų teisingi finansiškai, bus itin sudėtinga.

„Thunder“ žvaigždė šiuo metu yra ilgiausiai vienoje komandoje išbuvęs NBA žaidėjas. Jis į Oklahomą atvyko po 2008-ųjų naujokų biržos. Be jo, lygoje liktų tik keturi žaidėjai, vienoje komandoje praleidę daugiau nei 7 metus – Johnas Wallas (Vašingtono „Wizards“), Tristanas Thompsonas (Klivlando „Cavaliers“), Stephenas Curry ir Klay‘us Thompsonas (abu – „Warriors“). Žinoma, apie karjeros pratęsimą dar mąsto 39-erių veteranas Udonis Haslemas, Majamyje esantis nuo 2003-ųjų.

30 metų 191 cm ūgio R.Westbrookas praėjusį sezoną per 36 minutes rinko 22,9 taško (29 procentai tritaškių), 11,1 atkovoto kamuolio ir 10,7 rezultatyvaus perdavimo, o jo komanda trečią kartą paeiliui krito pirmajame atkrintamųjų etape.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *