Skausmingai kritę serbai atsiprašo savo šalies: pralaimėjome tikrai ne dėl arogancijos


Pasaulio taurėje galėjome išvysti dar vieną įspūdingą kovą – ketvirtfinalyje Argentina sukūrė sensaciją ir parklupdė Serbijos rinktinę, kuri, rodėsi, pretendavo į auksą.

Argentiniečiai žurnalistai spaudos konferencijoje aplodismentais pasitiko savo komandos atstovus, tuo tarpu Serbijos rinktinė į salę įžengė nuleistomis galvomis.

Geriausias Pasaulio taurės dienos žaidėjas (09.10)


Ricky Rubio – 19 tšk., 5 atk. kam., 9 rez. perd., 26 n.b.

260 balsų


Balsuoti


Facundo Campazzo – 18 tšk., 12 rez. perd., 27 n.b.

1705 balsai


Balsuoti


Luisas Scola – 20 tšk., 5 atk. kam., 21 n.b.

1807 balsai


Balsuoti

Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

Nemanja Bjelica po rungtynių buvo itin iškalbus ir pripažino, kad tiek jis, tiek likę serbai labai skaudžiai priėmė šią nesėkmę.

„Noriu pasakyti daug dalykų, bet pabandysiu trumpai. Tai – sunkus pralaimėjimas mums. Visų pirma noriu atsiprašyti savo šalies, kuri mumis tikėjo. Mes irgi tikėjome savimi šiame čempionate, turėjome gerą komandą, bet tokio tipo rungtynėse tai nieko nereiškia Gal esame geresni nei Argentina, bet jie parodė mums, kad norėjo pergalės labiau.

Nebuvome pasiruošę psichologiškai, ypač aš. Būdamas vienu lyderių, turiu pasakyti, kad žaidžiau šūdinai. Argentina po šios pergalės verkė ir jos jie nusipelnė“, – kalbėjo N.Bjelica, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius, bet pataikęs 5 metimus „iš žaidimo“ iš 17.

Serbai šiame turnyre buvo laikomi favoritais ir tai darė įtaką komandai, nors ši ir atrodė tam pasiruošusi.

„Pralaimėjome ne dėl arogancijos, tiesiog psichologiškai nepasiruošėme. Esame geri, daug darbo įdėjome vasarą, norėjome laimėti, bet bandėme tą padaryti neteisingai.

Turime paruošti save kitoms rungtynėms. Atvykome čia kaip komanda, turime baigti turnyrą būdami stiprūs ir vykti namo kaip komanda“, – sakė N.Bjelica.

Treneris Aleksandras Džordževičius nusilenkė prieš du Argentinos lyderius – Facundo Campazzo ir Luisą Scolą, kurie visiškai kontroliavo rungtynes. Jis taip pat pripažino, kad šiose rungtynėse išvydome, kokia didžiulė yra gynėjų linijos svarba.

„Žaidimo kūrimas buvo svarbiausia. Aukštaūgiai yra aukštaūgiai, bet gynėjai yra labai svarbūs, darėme per daug klaidų pirmoje dalyje. Man nepatiko ir daug pražangų pirmoje dalyje, ypač – Marjanovičiui. Man nepatiko ir mūsų reakcijos į tai. Argentiniečiai greiti, perėmė kamuolius – pagal tai jie lyderiai turnyre, bet buvo ir nesušvilptų pražangų, prie to Argentina prisitaikė. Mes – ne.

Girdėjote, ką sakė Nemanja – su kokiu spaudimu žaidėjai susidūrė. Mūsų šalyje tvyrojo euforija, visi nekantravo mus čia matyti, buvome laikomi favoritais visame pasaulyje. Visi kalbėjo, kad laimėsime. Kartais tai nepadeda. Dabar aš suprantu, su kokia įtampa susiduria žaidėjai. Gal atrodo, kad jie patyrę, stiprūs, bet jūs matote, kas vyksta žaidėjų galvoje“, – kalbėjo treneris.

Paklaustas apie Vasilje Micičių, kuris ketvirtfinalyje žaidė sužinojęs apie mamos mirtį, treneris atidavė pagarbą savo auklėtiniui.

„Vasa parodė tikėjimą mumis ir drąsą. Jis tikrai stengėsi mums padėti, aš dėkingas jam kaip ir visi komandos draugai bei visa Serbija. Jis parodė, koks didis žmogus yra“, – teigė strategas.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *