Vos po keturių oficialių mačų traukiasi Palangos klubo treneris


„Palangos Kuršių“ klube – esminės permainos. Komandos vyriausiojo trenerio postą palieka Mindaugas Janiška. Palangos miesto ekipos vairininko pareigas laikinai perima M. Janiškai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse asistavęs Paulius Barkus.

Janiška išskyrė pasitraukimo priežastį bei padėkojo „Palangos Kuršiams“ už suteiktą šansą.

„Sezono pradžia nežadėjo nieko blogo – pavyko pasiekti pergalę pirmose NKL rungtynėse, kaip reikiant kibti į kovą tiek su Kauno „Žalgirio“ dubleriais, tiek Karaliaus Mindaugo Taurės rungtynėse prieš Šiaulių „Šiaulius“. Tačiau, atsižvelgiant į visumą, turnyrinę lentelę, progresas nebuvo toks, kurio tikėjosi klubas bei visa organizacija. Žinoma, palikti savo postą anksčiau laiko turbūt niekam nėra maloni procedūra, tačiau tai buvo sprendimas, kuris, manau, bus naudingas abejoms pusėms. Nesigailiu pabandęs save vyriausiojo trenerio pareigose NKL, nors ir tenka palikti šį postą gana anksti. Nežiūriu į savo pasitraukimą kaip į didžiulę asmeninę nesėkmę, bet atvirkščiai – gyvenimo pamoką ir patirtį, kuri privertė išmokti daug per gana trumpą laiką bei parodė, kur galima ir reikia tobulėti toliau. Norėtųsi padėkoti klubui už suteiktą galimybę bei palinkėti tolimesnės sėkmės“, – situaciją įvertino Mindaugas Janiška.

Stratego vadovaujami „Kuršiai“ NKL sezoną pradėjo įtikinama pergale Jonavoje, tačiau trys toliau sekę susitikimai baigėsi nesėkmėmis. Šlubuojantis komandos žaidimas privertė organizaciją imtis pokyčių iš pagrindų.

„Norėtume padėkoti Mindaugui už sunkų darbą ir atsidavimą, dėl kurių tikrai negalime priekaištauti. Visgi, matydami esamą situaciją, nusprendėme su treneriu pasukti skirtingais keliais. Dabartiniai rezultatai mūsų netenkino, tačiau dalis to yra ir stratego nurodymų neįvykdymas, tad šiuo atveju kaltė nekrenta vien ant Mindaugo pečių. Treneriui linkime sėkmės ateityje ir tokio pat stipraus entuziazmo savo profesijai“, – teigė klubo direktorius Žygimantas Šeštokas.

Laikinai vyriausiojo trenerio pareigas perimantis ir praėjusį sezoną „Palangos Kuršius“ į NKL finalo ketvertą atvesti padėjęs Paulius Barkus yra gerai pažįstamas Palangos krepšinio bendruomenei. 2012-13 metų sezone buvusios „Palangos“ komandos trenerio asistentu dirbęs P. Barkus jau kitais metais perėmė ekipos vyriausiojo trenerio postą. Per savo karjerą taip pat Joniškio „Delikateso“ bei Molėtų „Ežerūno“ komandoms vadovavęs ir puikiai NKL virtuvę išmanantis 29-erių palangiškis praėjusius dvejus metus praleido gimtajame mieste, kur užėmė trenerio asistento pareigas.

Pirmasis naujojo komandos vairininko iššūkis laukia jau šį ketvirtadienį, kuomet „Palangos Kuršiai“ keliaus į Marijampolę kovai su vietos „Sūduva-Mantinga“. Šeštadienį savo sirgalių palaikomi palangiškiai stos į mūšį prieš lygos debiutantę Šilalės „Lūšies“ komandą.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *