„Neptūno“ strategas džiaugėsi netektį kompensavusiu ir amplua pakeitusiu M.Jogėla


Klaipėdos „Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos 4-ojo turo mače nuskynė dar vieną pergalę namų arenoje.

Uostamiesčio klubas savo sirgalių akivaizdoje 91:73 sutriuškino solidžiai sukomplektuotą Saragosos „Casademont“ komandą iš Ispanijos, kuriai dėl traumos negali padėti Renaldas Seibutis.

„Tai buvo geros rungtynės mums, – po pergalės sakė Tomas Rinkevičius. – Nemažai dalykų pasiteisino, ką buvome suplanavę. Žinojome, kad nusileidžiame fiziškumu ar centimetrais, bet keitėme gynybos sistemas, o tai davė vaisių. Esu patenkintas, kaip puolime dalinomės kamuoliu, kaip kūrėme situacijas – nuo geros rasdavome dar geresnę. Aš tuo džiaugiuosi. Mes ties tuo daug dirbame, o tai atneša gerus rezultatus.“

Aikštelės šeimininkai pažabojo pagrindinį varžovų ginklą – greitas atakas. Įžaidėjo pozicijoje traumuotą Darriną Dorsey pakeitęs Matas Jogėla per pirmąją rungtynių dalį atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

„Kiekvienas žaidėjas mums yra svarbus, – apie D.Dorsey netektį kalbėjo T.Rinkevičius. – Aišku, dabar kažkiek minučių šioje pozicijoje tenka rungtyniauti Matui Jogėlai. Žygimantas praleidžia didesnį laiką aikštelėje. Manau, kad jie puikiai tvarkosi, galiu tik pasidžiaugti. Matui nėra lengva sezono eigoje pakeisti poziciją, džiaugiuosi už jį.“

Osvaldas Olisevičius sužaidė rezultatyviausias šio sezono rungtynes. Puolėjas pataikė penkis tritaškius bei pelnė 18 taškų, kai per pirmąsias trejas rungtynes iš viso buvo surinkęs 15.

„Su Osvaldu dirbau ne pirmus metus, gerai žinau jo galimybes. Jam reikia gerų momentų rungtynėse, kad galėtų save atskleisti gerąja prasme. Manau, kad šiandien jam gerai kūrėme situacijas, o jis jomis labai gerai naudojosi“, – apie auklėtinio žaidimą sakė „Neptūno“ treneris.

Artėjantį šeštadienį klaipėdiečiai namuose priims Panevėžio „Lietkabelį“, o rungtynių „Švyturio“ arenoje pradžia – 17 val.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *