Nenorėtą išvykimą iš Barselonos prisiminęs Š.Jasikevičius atskleidė, ką perėmė iš Ž.Obradovičiaus


Sportando.com pradėjo naują laidą „Walkie Talkie“, o jau pirmuoju jos svečiu tapo Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Specialistas prisiminė savo karjeros pradžią tuometiniame Liublianos „Olimpija“ klube, kur jį treniravo gerai žinomas Zmago Sagadinas.

„Man jis buvo labai svarbus. Jis suteikė man pagrindinio įžaidėjo rolę Eurolygoje jau pirmajame sezone. Jis yra labai griežtas, tačiau jauniems žaidėjams to ir reikia. „Olimpija“ tuo metu turėjo puikią sistemą“, – teigė Š.Jasikevičius.

Jo karjerai pasukus į Barseloną lietuvis tapo svarbia šios komandos dalimi, tačiau vėliau turėjo persikelti į Tel Avivą. Jis pats pripažino, kad tai padaryti nebuvo lengva.

„Buvo sunku, tuo metu buvau naivus 25 ar 26 metų vaikinas ir maniau, kad pasaulis baigiasi ties Barselona. Nenorėjau išvykti, bet klubas ir treneris turėjo kitokių minčių ir man teko susitaikyti. Judėjau pirmyn, taip jau būna, imi geriausia iš to, ką pasiūlo gyvenimas. Džiaugiuosi, kartu su žaidimu Atėnuose, tai buvo geriausi mano karjeros metai“, – tikino strategas.

Mačui prieš Pirėjo „Olympiacos“ besiruošiantis specialistas taip pat prisiminė karjeros etapą už Atlanto ir tai, ko pasimokė iš Željko Obradovičiaus. 

„Neturime laiko visko išvardinti… Dažnai jis leidžia pamatyti viską paprasčiau ir tai iki šiol yra svarbu. Stengiuosi perduoti tai ir savo žaidėjams, priminti pagrindus. Išmokau dirbti su grupe bei atskleisti charakterį kritinėse situacijose“, – teigė Š.Jasikevičius.

Šias pamokas jis galės panaudoti penktadienio rungtynėse prieš „Olympiacos“ – rungtynės Graikijoje startuos 21.30 val.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *