Talentingo „Perlo“ graiko trauma lengvesnė nei tikėtasi


Vilniaus „Perlas“ ketvirtadienį į „NKL-Vikinglotto“ dvikovą prieš Kauno „Žalgirį 2“ vyks be trijų lyderių: Ąžuolo Tubelio, Augusto Marčiulionio ir graiko Andreaso Kalogiro.

Ą.Tubelis su pagrindine „Ryto“ komanda lieka Vilniuje ruoštis savaitgalį Klaipėdoje vyksiančiam „Citadele Karaliaus Mindaugo taurė“ finalo ketvertui. A.Marčiulionis išvyksta į Čikagą (JAV), kur dalyvaus NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu vyksiančioje projekto „Basketball Without Borders“ jaunųjų krepšinio talentų stovykloje.

Tuo tarpu be graiko A.Kalogiro „Perlui“ teks verstis kiek ilgesnį laiką. Nors jo trauma, patirta jaunimo atrankos turnyro finale, yra kiek lengvesnė nei tikėtasi. Atlikus išsamius tyrimus, graikui diagnozuotas kairės kojos girnelės panirimas. Krepšininko meniskas ir kryžminiai kelio raiščiai nėra pažeisti. Manoma, kad A.Kalogiro gydymas ir reabilitacija užtruks maždaug du mėnesius.

Edvinas Justa, vyriausiasis „Perlo“ treneris, sako, kad lyderių komandai labai trūks, tačiau tokia situacija – puiki galimybė atsiskleisti kitiems komandos krepšininkams.

„Visų pirma aš labiau džiaugiuosi, kad Andreaso trauma pasirodė esanti kiek lengvesnė, nei daug kam galėjo pasirodyti iš pradžių. Linkiu jam kuo greičiau pasveikti, atlikti reabilitaciją ir vėl prisijungti prie komandos draugų. Tikiu, kad jis ir vėl bus vienas iš mūsų komandos lyderių Kelne gegužę vyksiančiuose Eurolygos finaluose.

Jei grįžti prie artimiausio mūsų NKL susitikimo Kaune, be abejo, trijų komandos lyderių netektį kompensuoti mums bus be galo sunku. Tačiau galima į tai pažiūrėti ir iš kitos pusės – kitiems mūsų žaidėjams tai bus puiki proga parodyti savo gebėjimus, norą, charakterį“, – teigė E.Justa.

Eurolygos atrankos turnyre Ą.Tubelis ir A.Marčiulionis pateko į simbolinį varžybų penketuką, o 20,5 taško per rungtynes pelnęs, 12,5 kamuolio atkovojęs ir 34,5 naudingumo balų vidurkį fiksavęs Ą.Tubelis buvo pripažintas naudingiausiu atrankos turnyro krepšininku.

A.Marčiulionis šiame turnyre per rungtynes vidutiniškai pelnė 18,3 taško, atliko 6,5 rezultatyvaus perdavimo, o jo naudingumo balų vidurkis buvo 23,5.

Krepšininkas iš Graikijos Kaune vykusiame turnyre per rungtynes vidutiniškai pelnė po 15 taškų, atkovojo po beveik 11 kamuolių ir rinko po kiek daugiau nei 21 naudingumo balą.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *