„Žalgirio“ pažymiai: statistikoje nematomas kapitono indėlis, N.Hayeso rekordas ir E.Ulanovo lyderystė


Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą Eurolygos rungtynėse išvykoje 74:60 palaužė Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus ir žengė dar vieną labai reikalingą žingsnį link išsvajotojo aštuntuko.

Portalas Krepsinis.net apžvelgė individualų žalgiriečių pasirodymą Vitorijoje ir įvertino jį pažymiais.

#0 Thomasas Walkupas (30 min., 8 tšk., 3 atk. kam., 6 rez. per., 1 per. kam., 4 kld., 12 naud. bal.). Įvertinimas – 7.

Pirmieji du kėliniai amerikiečiui buvo išties prasti – agresyvi varžovų gynyba perimetre išmušė įžaidėją iš vėžių ir prieš pertrauką savo sąskaitoje jis turėjo 3 klaidas ir -2 naudingumo balus. Vaizdas gerokai pasikeitė trečiajame kėlinyje. Th.Walkupas pradėjo puikiai organizuoti komandos žaidimą ir netgi pats užbaiginėti atakas taikliais metimais. Būtent įžaidėjų pasirodymas ir buvo esminis skirtumas, lyginant dvi susitikimo dalis.

RiversasRiversas

#1 K.C.Riversas (20 min., 3 tšk., 2 atk. kam., 1 per., 1 kld., -2 naud. bal.). Įvertinimas – 4.

Snaiperis šiose rungtynėse mintimis privertė grįžti keliais mėnesiais atgal, kai vos prisijungęs prie ekipos K.C.Riversas tritaškius metė itin žemu procentu. Vien pirmoje susitikimo pusėje 5 tolimus metimus prametęs amerikietis vienintelį savo tritaškį pataikė ketvirtajame kėlinyje ir mačą baigė su 1 tiksliu metimu iš toli iš 7. Įdomu tai, kad K.C.Riversas yra vienintelis ekipos žaidėjas, baigęs mačą su minusiniu naudingumo balų skaičiumi, tačiau kuomet jis buvo aikštėje – „Žalgiris“ atrodė solidžiausiai (jam esant aikštėje kauniečiai pelnė 14 taškų daugiau nei varžovai).

#4 Lukas Lekavičius (23 min., 13 tšk., 2 atk. kam., 3 rez. per., 1 kld., 14 naud. bal.). Įvertinimas – 8.

Gynėjas taip pat nerado savęs pirmoje susitikimo pusėje. Gynyboje varžovai dažnai atakavo neaukštą L.Lekavičių, o puolime išnaudoti savųjų privalumų pastarajam nepavyko. Viskas pasikeitė po pertraukos, kai kaunietis sugebėjo atakuoti aukštus, bet nepaslankius varžovų aukštaūgius situacijose „2 prieš 2“. Pagrindiniu savo ginklu baudęs priešininkus L.Lekavičius dar kartą baigė rungtynes su dviženkliais taškų bei naudingumo balų skaičiais.

#10 Nigelas Hayesas (22 min., 8 tšk., 6 atk. kam., 1 rez. per., 1 kld., 7 naud. bal.). Įvertinimas – 7.

Įsivažiuoti Vitorijoje „Žalgirio“ aukštaūgiui sekėsi gana sunkiai, tačiau pagrindinį savo darbą amerikietis atliko gerai. Didžiausias iššūkis šiame mače buvo atlaikyti varžovų fiziškumą, kuriuo garsėja Vitorijos klubas, ir su tuo tiek N.Hayesas, tiek likę komandos aukštaūgiai susitvarkė puikiai. Amerikietis solidžiai stabdė Tornikę Shengelią, o vėliau pademonstravo, kad gali rinktis taškus ir vidutiniais metimais. 4 pataikyti dvitaškiai yra geriausias N.Hayeso rezultatas šiame sezone.

JankūnasJankūnas

#13 Paulius Jankūnas (17 min., 0 tšk., 4 atk. kam., 1 rez. per., 1 per. kam., 3 naud. bal.). Įvertinimas – 6.

Kapitonas pademonstravo, kad ir nerenkant taškų galima būti naudingu. P.Jankūnas savo atkarpas žaidė solidžiai ir gudrumu bei kieta gynyba tvarkėsi su varžovų priekinės linijos žaidėjais. Nors aukštaūgis pats pažeidė taisykles 4 kartus, tačiau ir pats išprovokavo 4 varžovų pražangas. Veteranas puikiai išnaudodavo situacijas, kuomet prieš jį likdavo žemesnis oponentas ir priversdavo pastarąjį prasižengti. Tiesa, taškų šiame mače P.Jankūnas taip ir liko nepelnęs.

#21 Artūras Milaknis (14 min., 7 tšk., 2 atk. kam., 4 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

A.Milaknis pataikė pirmąjį žalgiriečių tritaškį Vitorijoje, tačiau kaip paaiškėjo vėliau, tai ir buvo vienintelis tikslus jo šūvis iš toli tą vakarą. Labiausiai snaiperis įsiminė kuriozišku dvitaškiu, kurį realizavo paskutinėmis atakos sekundėmis, kai atkovojo kamuolį puolime. Galima teigti, kad tai buvo vienas iš kertinių susitikimo momentų, kadangi tuomet „Žalgiris“ išsiveržė į priekį (45:43) ir Vitorijos ekipa taip nė karto ir nebepirmavo. Vis dėlto klaidelės gynyboje ir galbūt neparankūs varžovai neleido snaiperiui ant parketo išbūti ilgiau. 14 minučių aikštėje praleidęs A.Milaknis mažiau žaidė tik namų rungtynėse su Madrido „Real“.

GebenasGebenas

#23 Martinas Gebenas (10 min., 7 tšk., 4 atk. kam., 1 per. kam., 11 naud. bal.). Įvertinimas – 9.

Kaip po rungtynių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius, įmestas į aikštę labai sunkiu momentu M.Gebenas davė labai daug energijos. Nuo suolo pakilęs aukštaūgis sužaidė vienas iš solidžiausių rungtynių ir abejose aikštės pusėse puikiai tvarkėsi su varžovų priekinės linijos žaidėjais. M.Gebenas parodė, kad gali pataikyti ir iš vidutinio nuotolio, o jo energija kovojant dėl kamuolių nekėlė jokių abejonių. Tokios rungtynės vidurio puolėjui turėtų tik pridėti dar daugiau pasitikėjimo savimi, kadangi ir jis pats ne kartą minėjo, kad svarbiausia aikštėje žinoti, ką ir kada turi daryti.

#32 Zachas LeDay‘us (19 min., 11 tšk., 5 atk. kam., 1 rez. per., 2 kld., 1 blk., 16 naud. bal.). Įvertinimas – 8.

Nors tiesioginiams oponentams Z.LeDay‘us nusileido centimetrais, tačiau gerokai pralenkė juos kovingumu. To puikia iliustracija tapo žalgiriečio išrašytas blokas 221 cm senegaliečiui Youssoupha Fallui. Šįkart „Žalgirio“ amerikietis nepiktnaudžiavo individualiais veiksmais ir atliko tik 4 metimus „iš žaidimo“. Varžovams pabandžius rungtyniauti itin aukštu penketu, Z.LeDay‘us juos iškart nubaudė ir taikliu tolimu metimu. 16 naudingumo balų surinkęs aukštaūgis buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas.

#34 Jockas Landale‘as (11 min., 2 tšk., 3 atk. kam., 1 rez. per., 3 kld., 2 naud. bal.). Įvertinimas – 4.

Nors mačą australas pradėjo startiniame penkete, tačiau rungtyniavo nedaug. Jo minutes apribojo ir greitai susirinktos pražangos, ir per didelis klaidų skaičius. Iš visų „Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjų J.Landale‘as sunkiausiai gali atlaikyti kontaktą arčiau krepšio, tad Š.Jasikevičius šiame mače daugiau kliovėsi P.Jankūnu bei surado nemažai laiko ir puikiai savo minutes išnaudojusiam M.Gebenui. Pagal pelnytus taškus ir surinktus naudingumo balus tai buvo antros prasčiausios rungtynės australui šį sezoną. Jo skaičiai skurdžiau atrodė tik mače Kaune prieš Tel Avivo „Maccabi“.

UlanovasUlanovas

#92 Edgaras Ulanovas (34 min., 15 tšk., 7 atk. kam., 1 rez. per., 1 per. kam., 5 kld., 15 naud. bal.). Įvertinimas – 9.

Vienintelė priežastis, kodėl E.Ulanovas šiame mače negali džiaugtis dešimtuku, yra per didelis klaidų skaičius – jų puolėjas padarė 5. Visa kita naudingiausias Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto žaidėjas darė tiesiog tobulai. „Žalgiris“ Vitorijoje kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 43:22 ir tai buvo viena iš pagrindinių pergalės priežasčių. E.Ulanovas atkovojo 7 kamuolius, iš kurių net 5 puolime. Puolėjas taškus rinkosi tiek arčiau krepšio, tiek puikiai atakuodamas iš trijų taškų zonos (3/5). Sezono pradžioje buvo daug kalbama apie lyderystės trūkumą komandoje, tačiau bent jau mače Vitorijoje „Žalgiris“ lyderį tikrai turėjo ir juo buvo E.Ulanovas.

Užsisakyk Telia TV sporto paketą ir visas Eurolygos rungtynes stebėkite tiesiogiai HD raiška



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *