J.Valančiūno transformacija: kaip nesivaikant madų atsikratyti komandos draugų rėkimo?

[ad_1]

Jonas Valančiūnas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žaidžia karjeros sezoną, tačiau startas už Atlanto jam toli gražu nebuvo rožėmis klotas.

ESPN atskleidė, kad vos atvykęs į Toronto „Raptors“ gretas J.Valančiūnas sunkiai kalbėjo angliškai, todėl negalėjo deramai sustyguoti gynybos. Uteniškis žaidė nykstančio tipo krepšinį, lauždamas baudos aikštelėje bei žaisdamas nugara į krepšį bei dažnai buvo kritikuojamas.

„Ką man padaryti, kad jis ant manęs nerėktų“, – pasisakė Kyle‘o Lowry auklėtas aukštaūgis.

Tada buvo stebėtasi ir lietuvio mitybos ypatumais – daug cukraus turinčius gėrimus keitė picos. Vis dėlto J.Valančiūnas subrendo tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus bei rado savo nišą lygoje.

„Centras“ yra gerbiamas už tai, kad kategoriškai nekeitė savo žaidimo, bandydamas prisitaikyti prie lygos tendencijų. Jis tapo geriausia savo versija ir šį sezoną tai pasiteisina puikiai.

J.Valančiūnas daug laiko praleidžia arti krepšio bei retai naudojasi patobulintu metimu iš toli, kurį iki šiol atlieka itin lėtai. Šį sezoną vos per 26 minutes lietuvis renka 15 taškų, patikimai kovoja dėl kamuolių, pasižymi vienomis tvirčiausių lygos užtvarų ir „iš žaidimo“ atakuoja 59 procentų taiklumu.

Uteniškis iki šiol nėra patikimas gynyboje ties perimetru, tačiau itin gerai įvaldė visą karjerą turėtą rolę. Dabar jis daug geriau skaito žaidimą ir gynyboje nebėra problema savo komandai.

Po praėjusio sezono, kai jis paliko čempionais vėliau tapusią Toronto ekipą bei persikėlė į mažą Memfio rinką, J.Valančiūnas buvo primirštas, tačiau šį sezoną priminė apie save.

Prieš koronaviruso pertrauką Memfio „Grizzlies“ žengė atkrintamųjų ritmu, o J.Valančiūnas buvo itin svarbi to dalis. Lietuvis išnaudojo pranašumus prieš smulkesnius aukštaūgius ir sudarė puikų tandemą su puolimą praplečiančiomis kolegomis Brandonu Clarke‘u bei Jarenu Jacksonu.

Uteniškis tobulėjo neįprastu keliu, nesivaikydamas madų, tačiau išlikdamas ištikimu sau ir dabar renka to dividendus. „Grizzlies“ turėtų patekti į atkrintamąsias, o dėl to laurų sulauks ir daugelio NBA gerbėjų neįvertinamas J.Valančiūnas.

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *