R.Vyšniauskas išskyrė savo NBA sezono favoritą


Dėl koronaviruso pandemijos į Orlande esantį Volto Disnėjaus parką perkeltas ir pratęstas NBA sezonas sėkmingai vyksta pagal kruopščiai sudėliotą scenarijų. Komandos įpusėja žaisti likusias reguliaraus sezono rungtynes ir po truputį ryškina atkrintamųjų varžybų gaires.

Žaidėjai savo ruožtu demonstruoja solidų, iki karantino pradžios prilygstantį žaidimą, tačiau sunkių traumų išvengti nepavyko – Orlando „Magic“ komandos puolėjui Jonathanui Isaacui rungtynėse su Sakramento „Kings“ plyšo kairės kojos kryžminiai kelio raiščiai, o Jono Valančiūno komandos draugui Memfio „Grizzlies“ klube Jarenui Jacksonui plyšo kairysis meniskas, tad abiejų krepšininkų sezonai yra baigti.

Atsinaujinęs Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonas prie televizorių, kompiuterių ekranų prikaustė didžiąją dalį krepšinio išsiilgusių gerbėjų. Vienas tokių stipriausios krepšinio lygos fanų yra ir žinomas sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Jis pripažįsta, jog reguliaraus sezono metu rečiau stebi NBA rungtynes ir tik prasidėjus atkrintamosioms bemiegių naktų, praleistų su aukščiausio lygio krepšiniu, ženkliai padaugėja. Pasak jo, atkrintamosiose prasideda tikrasis žaidimas – komandos įtemptai analizuoja konkretų varžovą bei dėlioja tinkamiausias gynybines bei puolimo schemas.

Nenumaldomai artėjant reguliaraus sezono pabaigai ir artėjant atkrintamosioms, krepšinio ekspertas, kartu su bičiuliais iš „Betsafe“, pasiryžo paprognozuoti, kaip toliau klostysis sugrįžęs NBA sezonas ir kurios komandos turi didžiausius šansus kautis dėl čempiono titulo.

Kalbėdamas apie galimus Rytų konferencijos nugalėtojus, R.Vyšniauskas išskyrė NBA titulą ginančius Toronto „Raptors“. Jo nuomone, sunku tikėtis, jog dabartiniai Rytų konferencijos lyderiai Milvokio „Bucks“ savo dominavimą sugebės perkelti ir į atkrintamąsias, o atėjus svarbiausių kovų metui pasikartos praėjusių metų scenarijus.

„Tai, kokį krepšinį demonstruoja į Orlando burbulą atvykę „Raptors“, galėčiau pavadinti čempionišku žaidimu – jie turi savo aiškius lyderius, aiškią sistemą, tad šansai antrus metus iš eilės sudalyvauti NBA finale išties dideli“, – susižavėjimo buvusia J.Valančiūno komanda neslėpė jis.

Orlando burbule rungtyniauja ir J.Valančiūnas, kurio atstovaujama „Grizzlies“ yra įvardijama kaip pagrindinė pretendentė užimti 8-ąją vietą Vakarų konferencijoje bei įšokti į nuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį.

Jos patekimu į atkrintamąsias neabejoja ir R.Vyšniauskas, kuris, dar prieš sužinodamas apie J.Jacksono traumą, teigė, kad pagrindiniams konkurentams Portlando „Trail Blazers“ sukliudyti gali sudėtingas tvarkaraštis, o San Antonijaus „Spurs“ komandos dabartinė sudėtis tiesiog nėra pajėgi laimėti bene visas likusias reguliaraus sezono rungtynes.

Favoritais iškovoti NBA čempionų titulą laikomiems Milvokio „Bucks“ ir Los Andželo „Lakers“ klubams R.Vyšniauskas piešia liūdnesnį scenarijų. Pasak jo, čia dar nustebins kita Los Andželo komanda, kurią į priekį veda praėjusių metų NBA finalo serijos naudingiausias žaidėjas Kawhi Leonardas.

„Nors ir „Clippers“ šiuo metu yra vertinami žemiau nei „Bucks“ ar „Lakers“, atitinkamai Rytų ir Vakarų konferencijų lyderiai, tačiau, mano nuomone, „Clippers“ yra geriausiai „apstatyta“ komanda.

Aplink žvaigždes K.Leonardą ir Paulą George’ą yra surinkta giliausia sudėtis ir, jeigu visi žaidėjai bus sveiki, ši komanda turės daugiau pranašumų lyginant ir su „Lakers“, ir su „Bucks“, – lažybininkams kiek prieštarauja R.Vyšniauskas.

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *