„Perlo“ treneris E.Justa išskyrė, kurie auklėtiniai yra arčiausiai persikėlimo į LKL

[ad_1]

Artėjančioms Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono batalijoms Vilniaus „Perlo“ komanda ruošiasi neįprastu būdu – dalyvauja Sostinės krepšinio lygos Rudens taurėje, kurioje jau pasiekė finalą.

Šiame turnyre „Perlo“ krepšininkai iškovojo 3 pergales, o vienintelį pralaimėjimą patyrė pirmojoje turnyro dvikovoje, kuomet buvo nusileista „KK-Losrita“ krepšininkams (85:90).

Edvino Justos auklėtiniai pusfinalyje palaužė Darjušo Lavrinovičiaus vedamą „Sporto namų“ komandą, o finale spalio 5-ąją susigrums su „Vilnius Tech“ krepšininkais.

Pirmuoju smuiku draugiškų rungtynių cikle griežia Jokūbas Rubinas. 18-metis atakų organizatorius Rudens taurėje per susitikimą vidutiniškai renka po 13,8 taško, atlieka po 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja 17,5 naudingumo balo vidurkį.

Komandos naujokas Martynas Pacevičius įmeta po 12 taškų bei sugriebia po 7,8 kamuolio.

Vilniaus „Perlo“ sudėtis: Jokūbas Rubinas, Mykolas Abrutis, Vilius Valuntonis, Adas Šimonis, Pijus Rimkus, Lukas Gudavičius, Matas Mikėnas, Andreas Kalogiros, Robertas Subotkevičius, Erikas Jermolajevas, Lukas Valantinas, Tautvydas Baltrušaitis, Martynas Pacevičius, Rokas Jocius, Matas Mačijauskas ir Ilja Dubrovinas.

Tinklalapiui „nklyga.lt“ prieš artėjantį sezoną E.Justa papasakojo apie patyrusį ekipos naujoką, keliamus tikslus, perspektyviausius ekipos žaidėjus bei atsinaujinusį komandos trenerių štabą.

– Kaip komandai sekasi ruoštis artėjančiam NKL sezonui?

– Pasiruošimas vyksta jau nuo birželio mėnesio. Tikrai džiaugiamės vaikinų darbu, nors pradžia nebuvo lengva, ypač po karantino. Žaidžiame daug rungtynių, stengiamės gerinti tarpusavio susižaidimą ir žingsnis po žingsnio einame į priekį. Apibendrinant, esu patenkintas, kuria linkme eina komanda ir tai pasimatys sezono eigoje.

– Draugiškų rungtynių ciklą pasirinkote gana nestandartinį ir nusprendėte grumtis Sostinės krepšinio lygos organizuojamoje Rudens taurėje. Kodėl sezonui nusprendėte ruoštis varžydamiesi prieš mėgėjų komandas?

– Sąlyginai tai yra mėgėjai, kurie profesionaliai neberungtyniauja, tačiau pasižiūrėjus į pavardes, galima pamatyti didžiulę patirtį turinčių žaidėjų. Galime imti ir pusfinalio oponentę, „Sporto namų“ ekipą. Ten rungtyniauja iki šiol NKL rungtyniaujantys, o praeityje Eurolygos klubuose bei Lietuvos rinktinėje žaidę broliai Lavrinovičiai. Tikrai nepasakyčiau, kad jie – mėgėjai. Šį pasirengimo etapą vertinu tik teigiamai. Šioje taurėje nuėjome toli, todėl mačų skaičius dar labiau išsiplėtė, o prasibrauti iki finalo, kad ir traktuojamoje mėgėjų lygoje, yra neblogas rezultatas.

– Komandą papildė Martynas Pacevičius. Šiam krepšininkui jau 22-eji ir jis – vyriausias ekipoje. Kodėl nusprendėte pasikviesti būtent šį krepšininką?

– Martynas – vis dar labai perspektyvus krepšininkas. Mums labai reikėjo aukšto žmogaus, o jis dar sąlyginai jaunas, tik 22 metų amžiaus ir priedu sukaupęs nemažai patirties Nacionalinėje krepšinio lygoje, todėl mums puikiai tiko. Tikime žaidėju ir galvojame, kad jis gali pakilti į aukštesnį lygį, todėl pasikvietėme jį, o pats Martynas noriai sutiko prisijungti prie mūsų sistemos. Tikimės, kad savo patirtimi Martynas pasidalins ir su jaunesniais ekipos krepšininkais.

– Kokie tikslai yra keliami komandai artėjančiame sezone?

– Savaime aišku, jog pirmiausia norime patekti tarp 8 stipriausių NKL komandų, o toliau žiūrėsime pagal galimybes. Aišku, vienas iš didžiausių tikslų taip pat yra kelti individualų žaidėjų meistriškumą.

– Į Vilniaus „Rytą“ išvykusį Augustą Marčiulionį pagrindinio įžaidėjo vietoje šį sezoną pakeis 18-metis Jokūbas Rubinas. Kaip šiam žaidėjui sekasi naujame vaidmenyje?

– Kol kas viskas gerai. Padidėjęs vaidmuo prideda didesnės atsakomybės, tačiau Jokūbas su tuo tvarkosi tikrai neblogai. Praėjusiais metais labai patiko Augusto ir Jokūbo tarpusavio kovos treniruotėse, kurie savęs negailėdami palikdavo aikštelėje viską. Augustas padėjo užaugti Jokūbui ir pats Augustas užaugo ir išaugo NKL marškinėlius. To paties tikimės ir iš Jokūbo, kad jis kels savo meistriškumą ir padės ugdyti kitus žaidėjus.

– Kurie ekipos žaidėjai turi didžiausią potencialą kitais metais praverti LKL duris?

– Norėčiau tikėti, kad visi. Bet daugiausia šansų turi ekipos naujokas Martynas Pacevičius bei po traumos sugrįžtantis graikas Andreas Kalogiros. Be abejonės, šansų turi ir kiti komandos žaidėjai, bet labai sunku pasakyti, ar visiems pavyks išvengti traumų ir kiek darbo kiekvienas įdės sezono metu. Tikiuosi, kad po sezono ne vienas ir ne du žaidėjai iš mūsų komandos turės galimybę rungtyniauti Lietuvos krepšinio lygoje.

– Prie komandos trenerių štabo prisijungė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Dariaus Maskoliūno sūnus Gustas. Kaip jam sekasi įsilieti į kolektyvą?

– Labai gerai. Gustą aš pažįstu iš seniau, nes jį patį teko treniruoti. Taip pat pabendraudavome, kuomet jis užėmė trenerio asistento poziciją kituose Nacionalinės krepšinio lygos klubuose – „Sūduvoje-Mantingoje“ ir „Jonavoje“. Gustas tikrai padeda, turi savo minčių, gerų idėjų ir yra tvarkingas, solidus jaunuolis.

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply