„Rockets“ vairą perima vyr. trenerio poste debiutuosiantis S.Silas


Viena ryškiausių Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) franšizių Hjustono „Rockets“ turi naują vyriausiąjį trenerį.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis skelbia, kad šios pareigas perims iki šiol Dalaso „Mavericks“ klube Rickui Carlisle‘ui asistavęs Stephenas Silas.

S.Silas karjerą NBA pradėjo iškart po studijų Browno universitete, 1996-aisiais tapdamas Šarlotės „Hornets“ skautu. Vėliau jis darbavosi Klivlando „Cavaliers“, Vašingtono „Wizards“, San Francisko „Golden State Warriors“ ir „Mavericks“ štabuose, o Hjustone įvyks jo debiutas nuolatinėje vyriausiojo trenerio kėdėje.

S.Silas vyriausiuoju treneriu iki šiol dirbo tik NBA Vasaros lygos mačuose bei keletą kartų pavadavo savo kolegas. 2017–2018 metais šias pareigas jis užėmė beveik du mėnesius, kai rimtai susirgo tuometinis „Hornets“ strategas Steve‘as Cliffordas. S.Silas su klubu pasiekė 9 pergales ir patyrė 12 pralaimėjimų, o tą sezoną „Hornets“ baigė santykiu 36/46.

Amerikietis yra žinomo buvusio NBA krepšininko Paulo Silaso sūnus. Pastarasis net 16 metų rungtyniavo NBA, o po to ėmėsi trenerio darbo. Jis 1999-aisiais ir vadovavo „Hornets“, kai į klubą buvo priimtas jo sūnus.

S.Silas „Rockets“ gretose pakeis Mike‘ą D‘Antoni, kuriam vietos ekipoje neliko po dar vieno nuviliančio pasirodymo atkrintamosiose.

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *