M.Grigonis pripažintas naudingiausiu spalio mėnesio Eurolygos žaidėju


Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo penkiomis pergalėmis per šešis turus ir šiuo metu žengia turnyrinės lentelės viršūnėje. Prie gerų komandinių rezultatų svariai prisidėjo Marius Grigonis, kuris buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos spalio mėnesio krepšininku.

Kol kas 26-erių krepšininkas žaidžia geriausią savo karjeros sezoną Eurolygoje. Per vidutiniškai 27 aikštėje praleidžiamas minutes žalgirietis renka po 15,5 taško, atkovoja po 2,7 kamuolio bei atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Tokie skaičiai leidžia gynėjui turėti 16,2 naudingumo balų vidurkį.

Per šešis susitikimus šio sezono Eurolygoje M.Grigonis dviženklio pelnytų taškų skaičiaus neperžengė tik kartą – dvikovoje su Belgrado „Crvena Zveda“ jis pelnė 8 taškus.

Vis tik kaunietis sužaidė dvejas rungtynes, kuriose gerino savo rezultatyvumo rekordus Eurolygoje. Į Maskvos srities „Chimki“ krepšį jis įmetė 21 tašką (5/8 tritaškiai), o šeštojo turo rungtynės su Vilerbano ASVEL jam buvo geriausios karjeroje.

Prancūzijoje vykusiame mače M.Grigonis prie pergalės prisidėjo 25 pelnytais taškais, 2 puolime atkovotais kamuoliais ir 3 rezultatyviais perdavimais. 27 surinkti naudingumo balai buvo geriausias šeštojo turo rezultatas, kurį taip pat pasiekė ir „FC Barcelona“ aukštaūgis Nikola Mirotičius.

Minėtose rungtynėse lietuvis pasiekė tris savo karjeros Eurolygoje rekordus – pelnytų taškų, surinktų naudingumo balų ir puolime atkovotų kamuolių. Dar du savo karjeros Eurolygoje rekordus jis užfiksavo pirmojoje sezono dvikovoje su Pirėjo „Olympiacos“. Tada jis žaidė daugiausiai minučių (32) ir atkovojo daugiausiai kamuolių po savuoju krepšiu (5).

M.Grigonis tapo tik ketvirtuoju „Žalgirio“ krepšininku, kuriam nuo 2004–2005 m. Eurolygos sezono pavyko gauti tokį įvertinimą. 2007-aisiais gruodžio mėnesio naudingiausiu Eurolygos krepšininku buvo pripažintas Marcusas Brownas, o 2017–2018 m. sezone tokį įvertinimą gavo du žalgiriečiai. Gruodį mėnesio naudingiausiu žaidėju tapo Paulius Jankūnas, o balandį – Brandonas Daviesas.

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *