Pasiteisinimų neieškojęs D.Kairys: turime savyje atrasti žvėriškumo

[ad_1]

Vilniaus „Rytas“ pateko į duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kurioje pralaimėjo trečia kartą paeiliui, šį sykį – prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Po rungtynių „Ryto“ strategas Donaldas Kairys apžvelgė susidariusią situaciją ir pasidalino savo mintimis apie rungtynes.

„Vienas dalykas – varžovas žaidė labai gerai antrame mače paeiliui, užtikrintai, nes ir su maža rotacija surado tiek jėgų, kad laimėjo prieš mūsų komandą lentą. Turime ją kontroliuoti, turėdami tokią sudėtį. Klausimas dabar ne sudėtyje, o užsivedime ir kovingume. Turime atrasti savyje kažkokio žvėriškumo ir laimėti lentą. Kitas dalykas – reikia žaisti agresyviai ir provokuoti pražangas, nes varžovai neturi daug keitimų. Čia vėl pralaimėjome, nes varžovai metė 27 baudų metimus, mes tik dvylika, nors akcentavome ir žaidimą per vidurį, ir prasiveržimus, ir žaidimą prieš Mirkovičių“, – teigė strategas.

– Kas lemia, kad po pralaimėjimo žaidėjai vis tiek atrodo mažiau norintys nei varžovai?

– Mes bandysime tai išsiaiškinti.

– O kaip dabar atrodytų žiūrint iš šono?

– Atrodo, kad yra daug dalykų, nesusikalbėjimo, nesusižaidimo. Nenoriu teisintis, bet Martynas po mėnesio grįžo, Ndouras po pusę treniruotės prisijungė. Nevisiškai gera rotacija gynyboje, o atšokusių kamuolių pateisinti negaliu. Aš už juos kamuolių nenusiimsiu, turėsiu paieškoti tinkamų žodžių. Turime laimėti kamuolius, darėme tai sezono pradžioje, turėsime daryti ir visą likusį laiką.

– Matėte ženklų treniruotėse, kad komandos reakcija į pralaimėjimą yra netinkama?

– Nežinau, negaliu komentuoti šito.

– Maurice‘as Ndouras debiutavo, kokį jį sutikote Vilniuje?

– Jis atskrido, praėjo medicininį patikrinimą ir turėjo vieną treniruotę. Parodėme kelis derinius, kuriuos tikrai žinojome, kad naudosime. Metėme jį į kovą iš karto ir, manau, kad jis kai ką davė. Tikimės, kad prisidės labiau ir labiau. Jo sportinė forma yra tokia, kokią matėte.

– Andrew Goudelockas prieš rungtynes pasisakė, kad treneris neranda jam tinkamos vietos sudėtyje, žaidime. Ką apie tai manote?

– Turbūt tiek šiandien, tiek visą sezoną jis išmeta daugiausiai metimų. Gal tie metimai nėra tokie kokybiški, gali būti klaida derinių pasirinkime arba jo pačio pasirinkime. Daugiau dalykų jam duoti negaliu, galiu patikėti minutes, kamuolį ir užtvarą, toliau jis turi veikti pats.

– Turbūt turite priekaištų jo darbui gynyboje ar kovojant dėl kamuolių, ar jis reaguoja į pastabas?

– Jis niekada nesigyrė, kad yra gynybinis žaidėjas, bet tie nuo galvos nuimti kamuoliai mums tikrai daug kainavo, gal net rungtynes.

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *