Atostogauti nenorintis L.Dončičius patvirtino atvyksiantis į Kauną

[ad_1]

Dalaso „Mavericks“ iškritimas iš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamųjų reiškia klubinio Luka Dončičiaus sezono pabaigą.

Slovėnas daug laiko ilsėtis neturės – jo artimiausiu metu laukia Kaune vyksiantis olimpinės atrankos turnyras, kurio jis pats tikino nepraleisiantis.

„Tai yra artimiausias mano tikslas – išvesti Slovėniją į olimpiadą. Jokių atostogų“, – teigė „Mavericks“ žvaigždė.

Rinktinės marškinėlius jis apsivilks pirmą kartą nuo 2017-ųjų, kai Europos čempionato finale palaužė Serbiją ir iškovojo savo šaliai istorinį trofėjų.

Vėliau šiai rinktinei atėjo niūresni laikai – nepavyko patekti į 2019-ųjų Pasaulio taurę, o FIBA „languose“ L.Dončičius nežaidė dėl įsipareigojimų NBA klubui.

Vasarą jo laukia ir dar vienas skambus sprendimas – gynėjas pretenduoja į maksimalią 200 milijonų Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių sutartį bei šios progos praleisti neketina.

„Manau, kad jūs žinote atsakymą“, – paklaustas apie parašo padėjimą ant prabangaus kontrakto teigė L.Dončičiaus.

22 metų 203 cm ūgio slovėnas savo pavardę tarp ryškiausių NBA žvaigždžių įtvirtino atkrintamųjų serijoje prieš Los Andželo „Clippers“, kurioje atvedė „Mavericks“ iki septintųjų rungtynių ir per 40 minučių rinko 35,7 taško (39 procentai tritaškių), 7,9 atkovoto kamuolio bei 10,3 rezultatyvaus perdavimo.

Olimpiniame atrankos turnyre Kaune slovėnai startuos grupės kovomis prieš Lenkiją ir Angolą, o vėliau dėl kelialapio galės susigrumti ir su Lietuva. 

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>

[ad_2]

Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *