NBA naujokų biržos naktis: pirmasis šaukimas – Townsas (tiesiogiai)

[ad_1]

Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Artūras Gudaitis šią naktį Brukline turėtų praverti NBA duris. 22 metų Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas yra vienintelis lietuvis, realiai pretenduojantis patekti tarp 60 naujokų biržoje pakviestų krepšininkų.

  • Biržą, kuri prasidės 2.30 val., tiesiogiai stebėti padės tinklalapis „BasketNews.lt“.

Gudaičiui prognozuojama vieta antrajame rate – nuo šaukimo ketvirtojo dešimtuko pradžioje iki paskutiniųjų šaukimų.

Naujausia ESPN prognozė teigia, kad lietuvį 32-uoju šaukimu pasirinks Bostono „Celtics“. „Draftexpress.com“ spėja, kad Gudaitis bus pasirinktas 37-uoju šaukimu, kuris priklauso Filadelfijos „76ers“ komandai.

Pirmuoju šaukimu, kaip ir prognozuota, pasirinktas Karlas-Anthony Townsas. Šis 211 cm ūgio krepšininkas papildė Minesotos „Timberwolves“ komandą.

Antruoju šaukimu, spėjama, bus pakviestas Jahlilas Okaforas, trečiuoju – D’Angelo Russellas.

Toliau spėjančiųjų prognozės išsiskiria – aukštu ketvirtu šaukimu gali būti pasirinktas ir Mario Hezonja, ir Kristapas Porzingis, ir Emmnuelis Mudiay.

Į naujokų biržą automatiškai pretenduoja visi JAV koledžus šį sezoną baigę krepšininkai ir 1993 metais gimę atletai, taip pat sportininkai, kurie norą dalyvauti biržoje išreiškia anksčiau.

Iki šiol aukščiausiai iš lietuvių naujokų biržoje buvo pasirinktas Jonas Valančiūnas, kuris 2011 metais buvo pakviestas penktuoju šaukimu.

Apie krepšininkus, kuriems prognozuojami aukščiausi šaukimai, galite skaityti čia.

Naujokų biržos pasirinkimai:

1.

Karlas-Anthony Townsas

C | 213 cm | 19 metų | „Timberwolves“

Kentukio universiteto komandos aukštaūgis šį sezoną NCAA lygoje vidutiniškai rinko po 10,3 taško, atkovojo po 6,7 kamuolio ir blokavo po 2,3 varžovo metimo. Jis išsiskiria puikiais fiziniais duomenimis ir, kartu su Andrew Wigginsu, Zachu LaVine’u, Ricky Rubio, Anthony Bennetu ir Adrienu Payne’u, galėtų sudaryti pavojingiausią jaunosios kartos krepšininkų grupę visoje NBA lygoje, kuri ilgainiui subręstų ir atkrintamosioms varžyboms.

 

2.

D’Angello Russellas

PG | 193 cm | 19 metų | „Lakers“

Šis 193 cm ūgio gynėjas turi potencialo tapti ryškia NBA žvaigžde. Įžaidėjas yra puikus su kamuoliu, greitas, turi muostabią aikštės viziją, gerai atakuoja krepšį. NCAA čempionate Russellas vilkėjo Luisvilio universiteto komandos marškinėlius ir debiutiniame savo sezone vidutiniškai pelnė po 19,3 taško, atkovojo po 5,7 kamuolio bei atliko po 5 rezultatyvius perdavimus. 

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply