Gudaitį pasirinkusi „76ers“ savo sprendimais stebina NBA

[ad_1]

Filadelfijos „76ers“ naujokų biržoje kviečia daug krepšininkų, bet tik retas jų apsivelka komandos aprangą
Filadelfijos „76ers“ naujokų biržoje kviečia daug krepšininkų, bet tik retas jų apsivelka komandos aprangą
Nuotr. AFP – Scanpix

Trylika naujokų biržos šaukimų per dvi vasaras ir 25 skirtingi krepšininkai per vieną sezoną. Tokiais unikaliais ir tik Filadelfijos „76ers“ komandai įprastais skaičiais per pastaruosius metus gali pasigirti komanda, pakvietusi Artūrą Gudaitį NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu.

2013-2015 metais Filadelfijos ekipa laimėjo 37 rungtynes ir patyrė 127 pralaimėjimus. Bet kokiai kitai komandai tai būtų tragiški skaičiai, tačiau „76ers“ nėra bet kokia kita komanda.

„76ers“ paskutinius du sezonus daro viską, kad surinktų kuo daugiau naujokų biržos šaukimų. Tam ji paaukojo geriausius savo žaidėjus, pražystančius talentus ir visiškai nekreipė dėmesio į pergales.

Filadelfijos ekipai šių metų biržoje priklausė net 6 šaukimai – vienas pirmajame rate ir penki – antrajame.

Pernai naujokų biržoje ši ekipa rinkosi net 7 žaidėjus.

Kitąmet Filadelfijos ekipa turi 4 šaukimus, iš jų net tris – pirmajame rate.

Tai, kas vyksta Filadelfijoje, NBA yra nematyta. Komandos ir anksčiau nesistengdavo reguliariajame sezone tam, kad gautų aukštesnį naujokų biržos šaukimą, tačiau niekada veiksmai nebūdavo tokie radikalūs, kaip „76ers“.

Šių metų vasarį Filadelfijos komanda išsiuntė Michaelą Carterį-Williamsą į Milvokio „Bucks“ komandą, mainais už tai iš Fynikso „Suns“ gaudama kitų metų naujokų biržos šaukimą. Tą patį Carterį-Williamsą, kurį 2013 metais pasirinko 11-uoju šaukimu naujokų biržoje, kuris pirmąjį savo sezoną stebino trigubais dubliais, ir kuris buvo išrinktas geriausiu metų naujoku.

„76ers“ tiesiog nematė savo ateities su Carteriu-Williamsu ir nusprendė jį išmainyti atgal gaudami dar vieną galimybę, dar vieną viltį naujokų biržoje.

Tą pačią dieną buvo išmainytas ir K.J. McDanielsas – Filadelfijos komandoje suspindęs ir vienu geriausiu komandos žaidėju tapęs puolėjas. O per kitus mainus gautas JaVale’as McGee netrukus buvo atleistas.

Pernai „76ers“ trečiuoju šaukimu naujokų biržoje pasirinko Joelį Embiidą, nors žinojo, kad dėl pėdos traumos šis aukštaūgis nežais visą sezoną. Toje pačioje biržoje jie pakvietė Elfridą Paytoną, bet tuoj pat jį išmainė Dario Šaričių, nors taip pat žinojo, kad kroatas liks rungtyniauti Europoje.

Taip „76ers“ du aukščiausius savo šaukimus paaukojo ateičiai. Šaričius šią vasarą greičiausiai neskubės į NBA, o Embiido koja sveiksta lėčiau nei tikėtasi ir dabar abejojama, ar jis galės įžengti į aikštę ir artėjantį sezoną.

Sezoną prieš tai „76ers“ paaukojo vienus metus tam, kad gautų Nerlensą Noelį. Filadelfijos ekipa 2013 metų vasarą išmainė savo žvaigždę Jrue Holiday ir Pierre’ą Jacksoną į Naujojo Orleano „Pelicans“ komandą, mainais gaudami Noelį ir pirmo rato naujokų biržos šaukimą, nors Noelis tada dėl traumos taip pat negalėjo rungtyniauti.

Šiemetinėje biržoje Filadelfijos komanda tikėjosi nugvelbti Karlą-Anthony Townsą arba D’Angello Russellą, tačiau šie du žaidėjai buvo pasirinkti pirmais šaukimais. Todėl trečiuoju „76ers“ pakvietė Jahlilą Okaforą ir savo perpildytą priekinę liniją papildė dar vienu aukštaūgiu.

Kitam sezonui garantuotas sutartis su „76ers“ turi vos 5 žaidėjai, o bendra jų algų suma – vos 24 mln. JAV dolerių. Iš šios sumos pusė – 12 mln. – bus sumokėta McGee, kuris komandoje net nebežaidžia.

Tai reiškia, kad Filadelfijos ekipa turi maždaug 40 mln. JAV dolerių naujų žaidėjų įsigijimui, bet ji neminima tarp ekipų, kuri vaikytųsi ryškiausias lygos žvaigždes. Greičiausiai Filadelfijos ekipa vėl net nepasieks minimalios sumos, kuri turi būti skirta atlyginimams, ir dėl to likutį paskirstys tarp esamų žaidėjų.

„76ers“ paskutinius du sezonus buvo linkę kviestis niekam negirdėtus naujokus, todėl 2014-2015 m. sezone komandoje bent vienas rungtynes sužaidė net 25 skirtingi krepšininkai. Metais anksčiau tokių žaidėjų buvo 23.

„76ers“ tikrai nekvies Gudaičio prisijungti prie komandos jau nuo artėjančio sezono ir leis jam tobulėti Europoje, o žinant, kiek daug aukštaūgių yra šioje ekipoje, galima abejoti, ar Gudaitis kada nors apskritai apsivilks baltai-mėlynųjų aprangą. Tačiau Gudaitis dėl to neturėtų jaudintis – jeigu demonstruos gerus rezultatus Europoje, jis bus eilinė „76ers“ vadovų korta, kurią galima iškeisti į kitą naujokų biržos šaukimą.

Kas vyksta Filadelfijoje? Šį klausimą užduoda ne vienas NBA klubo generalinis vadybininkas, o „76ers“ vadovas Samas Hinkie ramiai atsako: „Mes renkamės geriausius jaunus žaidėjus ir iš jų lipdysime čempionišką komandą.“

Kol kas jo planas atrodo beprotiškai, tačiau jis turi klubo savininkų palaikymą daryti tai, kas kitiems yra nesuvokiama.

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply