Maksvytis: „Iš Klaipėdos išvykstu pakelta galva“

[ad_1]

Po nesėkmingo sezono Kazys Maksvytis priverstas palikti Klaipėdą
Po nesėkmingo sezono Kazys Maksvytis priverstas palikti Klaipėdą
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

Po išties nesėkmingo sezono darbo Klaipėdos „Neptūne“ kartu su savo kolega Tomu Rinkevičiumi netekęs Kazys Maksvytis pripažįsta, jog vis dar nėra visiškai atsigavęs po pralaimėtos kovos dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos.

„Pavyko šiek tiek atsigauti. Po paskutinių LKL mažojo finalo rungtynių nemiegojau maždaug savaitę. Tik pastarosiomis dienomis jau pavyksta ramiau miegoti, nors būna, kad pabundu ir mąstau, kad galėjo viskas pasisukti „Neptūnui“ naudinga linkme.

Iš pradžių maniau, kad lengviau pavyks išgyventi šią nesėkmę, bet pasikankinti teko išties daug. Visada žinojau, kad mums, krepšinio žmonėms, tenka pajusti ne tik skambias pergales, bet ir skaudžius pralaimėjimus ir su tuo reikia susitaikyti. Visgi žmogus – toks organizmas, kad jaudinasi, graužia save ir panašiai“, – „Vakarų ekspresui“ kalbėjo strategas.

Dar 2012 metais prie „Neptūno“ vairo stojęs Maksvytis krepšinį Klaipėdoje iškėlė į neregėtas aukštumas. 

Jo vadovaujama uostamiesčio komanda laimėjo Lietuvos krepšinio lygos sidabro ir bronzos medalius bei debiutavo net trijuose tarptautiniuose turnyruose – VTB Vieningoje lygoje, Europos taurėje ir Eurolygoje, o 5,5 tūkst. žiūrovų talpinanti „Švyturio“ arena dažniausiai buvo sausakimša.

„Patirtis, kad ir kokia ji būtų, ar gera, ar bloga, tu ją turi išgyventi, jos negali nusipirksi iš lentynos. Turi patirti savo kailiu: tiek pergales, tiek pralaimėjimus. Patirtis Eurolygoje – neįkainojama. Juk galėjau pasitikrinti jėgas su geriausiais krepšinio specialistais, tai suteikė pasitikėjimo ir man, ir žaidėjams, ir visam „Neptūno“ klubui.

Sykiu noriu padėkoti sirgaliams, visiems artimiems žmonėms, kurie mus nuoširdžiai palaikė. Po vienerių laimėtų Eurolygos rungtynių teko važiuoti su žmona pavakarieniauti ir atsidurti vidury miesto. Buvo malonu matyti, kad ne tik visa „Švyturio“ arena, bet ir visa Danės krantinė, visas senamiestis buvo mėlynas: žmonės buvo pasipuošę mėlynais šalikais, marškinėliais, kita „Neptūno“ atributika, visi džiaugėsi. Tokios akimirkos išties įsimintinos“, – tęsė Maksvytis.

Pastaruosius trejus metus Klaipėdoje praleidęs iš Kretingos kilęs treneris šiuo metu sugrįš gyventi į Kauną, o apie galimas naujas karjeros stoteles Maksvytis kalbėtis nebuvo linkęs.

„Su šeima grįšime į Kauną, kur buvo mūsų namai iki šiol. Laikinojoje sostinėje turime savo butą. Prieš kelias dienas susiskambinau su keliais agentais dėl darbo. Aš išlieku optimistas. Esu toks žmogus, kurį pralaimėjimai grūdina. Kiekvienas spyris į užpakalį yra postūmis į priekį. Šiek tiek pailsėsiu, atvėsiu ir kibsiu į darbus su dar didesne energija.

Dėl darbo Klaipėdoje, žinoma, apmaudu, kad taip baigėme sezoną, tačiau juk laiko atgal neatsuksi. Aš iš Klaipėdos išvykstu pakelta galva, atidaviau visą savo energiją, nedalyvavau lažybų skandaluose ar nešvariuose žaidimuose. Stengiausi dirbti sąžiningai, taip, kaip moku“, – pabrėžė 38-erių treneris.

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply