Lietuva – užribyje: pirmą kartą nuo 1998 m. Europos turnyre nežais nė viena moterų ekipa

[ad_1]

Pirmą kartą per pastaruosius 18 sezonų nė viena Lietuvos moterų krepšinio komanda nedalyvaus europinėse varžybose. Tai paaiškėjo penktadienį vakare paskelbus kito sezono moterų Eurolygos ir Europos taurės varžybų dalyvės.

Tai pirmas toks atvejis nuo 1997-1998 metų sezono, kai joks moterų klubas nežais Europos turnyruose.

1998-1999 m. L.Ronchetti taurės varžybose žaidė Kauno „Laisvės“ ir Vilniaus „Lietuvos telekomo“ komandos ir nuo tada Lietuva visada turėjo bent vieną atstovę tarptautinėje arenoje.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) direktorė Audra Ginelevičienė teigė, kad dėl susidariusios situacijos yra dvi priežastys.

„Yra dvi didžiausios priežastys, kodėl Lietuvos komandos nedalyvaus Europos turnyruose. Visų pirma, tai klubai neturi pakankamai didelių biudžetų, kad galėtų konkuruoti su kitų valstybių komandomis. Pernai trys mūsų šalies ekipos dalyvavo Europos turnyruose ir visos iškrito po pirmojo etapo. Kad komandos galėtų juose dalyvauti, turėjo skirti apie 30-40 tūkst. eurų. Tai nemaži pinigai moterų krepšinio klubui.

Antra priežastis yra ta, jog keletą pastarųjų metų Lietuvos moterų krepšinio  lygoje buvo nemažai jaunų žaidėjų, kurios buvo sėkmingai auginamos. Net 9 žaidėjos iš LMKL šiemet žaidė Lietuvos rinktinėje, tačiau beveik visos kitą sezoną rungtyniaus užsienyje. Dar buvo galima kalbėti apie dalyvavimą Europos taurėje, bet dėl pajėgių žaidėjų stygiaus to padaryti nepavyko“, – teigė LMKL direktorė.

Kalbėdama apie susidariusią situaciją, Ginelevičienė išskyrė katastrofinę situaciją su jaunų mergaičių integravimu į krepšinį.

„Neužauga žaidėjos. Turėtų būti labai didelis Moksleivių krepšinio lygos dėmesys šiai problemai, nes šiuo metu mokyklose yra katastrofinė situacija – mažinamas trenerių skaičius bei etatai ir apskritai nerenkamos mergaitės. Sėsime su krepšinio federacija prie vieno stalo ir ieškosime problemos sprendimo būdų kaip mergaites atvesti į krepšinį“, – susirūpinimo neslėpė pašnekovė.

Šią vasarą net devynios Lietuvos moterų rinktinės krepšininkės rungtyniavo Lietuvoje, tačiau pasak Ginelevičienės, dauguma jų kitą sezoną žais svetur.

„Iki šiol turėjome pajėgių žaidėjų Lietuvoje, nes merginos nuo 18 iki 24 metų žaidė tėvynėje ir brendo kaip žaidėjos. Štai dabar jau jos padeda Lietuvos rinktinei ir išvyksta rungtyniauti į užsienį. Ką jos Lietuvoje uždirbdavo litais, kitą sezoną užsienyje gaus eurais“, – atviravo direktorė.

Netrukus pateiksime daugiau informacijos.

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply