Europos jaunimo čempionato ketvirtfinalis: Serbija – Lietuva 47:21 (20 min.)

[ad_1]

Šį vakarą Lietuvos jaunimo rinktinė (iki 20 metų) Europos čempionate stos į svarbiausią kovą – mūsiškiai pirmenybių ketvirtfinalyje susitiks su Serbijos bendraamžiais.

  • Po pirmojo kėlinio 17:13 pirmauja Serbija.

Rungtynių eiga

I kėlinys:

Nerezultatyvioje rungtynių pradžioje komandos dažnai klydo bei netaikliai atakavo krepšį. Prasidėjus penktai mačo minutei ekipos apsikeitė tritaškiais, po kurių rezultatas tapo lygus 8:8. Antroje kėlinio pusėje komandos ir toliau žaidė taškas į tašką, o geriau kėlinio pabaigą sužaidusi Serbija po 10 minučių žaidimo pirmavo 17:13.

Serbija: Marko Guduričius 6 (4 atk. kam.), Marko Tejičius 5 (3 atk. kam.),

Lietuva: Paulius Valinskas 7, Edvinas Šeškus 3.

II kėlinys:

Antrąjį kėlinį tritaškiu pradėjo serbai (20:13), o po jo Tomas Masiulis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Po jos Serbija pelnė dar 3 taškus ir įgijo dviženklį pranašumą (23:13).

Varžovai toliau didino persvarą, o lietuviai pirmuosius taškus antrajame kėlinyje pelnė prasidėjus penktai ketvirčio minutei (16:28).

Lietuviai vietą tarp aštuonių stipriausių Europos jaunimo komandų užsitikrino tik paskutiniajame antrojo etapo F grupės ture. Tomo Masiulio kariauna nugalėjo ukrainiečius bei sulaukė palankaus rezultato Čekijos ir Vokietijos rinktinių mače.

Tuo metu serbai čempionate dar nepatyrė pralaimėjimo skonio ir vidutiniškai varžovus nugali septyniolikos taškų skirtumu.

Lietuvos jaunimo rinktinė šią vasarą su serbais jau buvo susitikusi. Birželio 27 dieną draugiškose rungtynėse lietuviai 66:70 nusileido būsimiems varžovams.

Nugalėjusi rinktinė pateks į čempionato pusfinalį, kuriame susitiks su Turkijos komanda.

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply