Motiejūnas: „Lietuviška komanda visada yra prioritetas“

[ad_1]

Kauno „Žalgiris“ neskuba komplektuoti komandos kitam sezonui. Pratęsus sutartį su veteranais Robertu Javtoku ir Pauliumi Jankūnu į komandą pavyko susigrąžinti Mantą Kalnietį. Klubo taikinyje ir kiti gerai žinomi lietuviai – Darjušas Lavrinovičius, Martynas Pocius, Linas Kleiza.

Kaip teigia „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, klubo biudžetas nebus didesnis nei praėjusį sezoną, o pagrindinis prioritetas – suburti lietuvišką komandą.

„Mes norime lietuviškos komandos ir tai visada yra prioritetas. Matome, kad kitos komandos irgi po truputį pradeda eiti tuo pačiu keliu. Mūsų politika tokia – geriau daugiau mokėti savam, o legionierius turi atvažiuoti parodyti save, kad vėliau galėtų gauti didesnį kontraktą.

Anksčiau būdavo taip, kad daugiausiai mokėdavome legionieriams, o lietuviai gaudavo mažesnius atlyginimus. Mes pradėjome daryti kitaip ir matome, kad kitos komandos nori tai kopijuoti“, – dienraščiui „Vakaro žinios“ teigė Motiejūnas.

Šį tarpsezonį „Žalgiris“ gavo išpirkas už klubą palikusius Artūrą Gudaitį ir Artūrą Milaknį. Motiejūno teigimu, svarbiausia surasti pamainas jiems bei į NBA sugrįžusiam Jamesui Andersonui. Kauno ekipa atsisveikino ir su apie karjeros pabaigą paskelbusiu Dariumi Songaila.

„Dar trūksta didelio žmogaus, išėjus Milakniui ir Andersonui trūksta ir antros-trečios pozicijos krepšininko. Biudžetas liks toks pats. Skolos mus vis tiek slegia, todėl biudžetas nebus didesnis. Mes labai norėtume išsaugoti visus žaidėjus, pakeliant jiems algas, bet esame ne ta komanda ir negalime sau leisti didinti atlyginimų.

Praėjusį sezoną planavome surinkti apie 20 mln. litų. Dabar skaičiuojame, nes išpirkos, kurias gavome už žaidėjus, irgi įeina į biudžetą.“

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply