Pirmą kartą rinktinėje: ir jaudulys, ir pasitikėjimas

[ad_1]

Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius pirmą kartą pakviesti į rinktinės stovyklą
Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius pirmą kartą pakviesti į rinktinės stovyklą
Nuotr. basketnews.lt/V.Mikaitis

Lukas Lekavičius ir Rokas Giedraitis ramiai sėdėjo atokiau nuo šurmuliuojančių geriausių Lietuvos krepšininkų. Pirmą kartą į vyrų rinktinės treniruočių stovyklą pakviesti 22 ir 21 metų žaidėjai nesistengė išsiskirti ar į save atkreipti dėmesio.

Pirmadienį prasidėjusioje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje šie du krepšininkai yra du iš penkių, pirmą kartą į rinktinę pakviestų žaidėjų. Kiti du – Marius Runkauskas ir Artūras Milaknis – tokio įvertinimo sulaukė jau būdami solidaus krepšininkų amžiaus – 29 metų.

Dar vienas naujokas, jauniausias šių metų rinktinės narys Domantas Sabonis, yra vos 19 metų.

„Labai nedrąsu, – paklaustas, kaip jaučiasi pirmąją treniruočių stovyklos dieną, tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino Lekavičius. – Atvažiavęs pamačiau daug žmonių, štabo narių, daug žurnalistų. Nedrąsu, bet praeis laikas ir apsiprasiu.“

Lekavičius nėra tas, kuris slėptų nuo kitų savo jaudulį. Tačiau įžengęs į aikštę, 180 cm ūgio įžaidėjas savo veiksmais rodo, kad talentas yra stipresnis už jaudulį.

Praėjusį sezoną debiutavęs Kauno „Žalgiryje“, jis kurį laiką buvo pagrindinis komandos įžaidėjas. Su „Žalgiriu“ jis sužaidė net 76 rungtynes, o aikštėje praleisdavo po 18 minučių, taip sukaupdamas pirmąjį aukščiausio lygio varžybų patirties bagažą.

Po sezono „Žalgiryje“ Lekavičius neturėjo daug poilsio. Jis dalyvavo studentų universiadoje Pietų Korėjoje, kur su Lietuvos rinktine užėmė šeštąją vietą.

Įžaidėjui universiadoje nepavyko žybtelėti – per rungtynes jis pelnydavo vidutiniškai po 5,6 taško ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei pats neliko patenkintas savo pasirodymu.

„Čia (rinktinėje) esu labiau dėl sezono „Žalgiryje“, o ne dėl pasirodymo universiadoje. Ten nepasirodžiau gerai, galėjau sužaisti geriau, tačiau mano pasirodymai buvo labai banguoti“, – savikritiškas buvo Lekavičius.

Tuo metu Giedraičiui universiada atvėrė rinktinės duris. Išplėstiniame kandidatų sąraše buvęs naujausias Vilniaus „Lietuvos ryto“ narys iki tol nebuvo minimas kaip žaidėjas, galintis gauti kvietimą į pagrindinę stovyklą, tačiau varžybos Pietų Korėjoje pakėlė puolėjo akcijas.

Kitą mėnesį 23-ąjį gimtadienį minėsiantis dvimetrinis žaidėjas šešeriose iš aštuonerių universiados rungtynių pelnė dviženklį taškų skaičių ir buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje – vid. po 13,9 taško.

Jis sako rinktinėje darysiąs viską, dėl ko buvo vertinamas iki tol.

„Kaip buvau Šiauliuose, universiadoje, taip ir čia bandysiu būti naudingas. Bandysiu daryti geriausia, ką moku, nereikia dviračio išradinėti“, – įsitikinęs Giedraitis.

Artūras Milaknis tarp rinktinės narių nesijautė svetimas
Artūras Milaknis tarp rinktinės narių nesijautė svetimas
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Jeigu jaunieji rinktinės debiutantai pirmąją stovyklos dieną stengėsi neišsiskirti, tai Artūrą Milaknį pavadinti debiutantu būtų sunku. Nors jis iki tol nė karto nebuvo kviestas į geriausių šalies krepšininkų komandą, ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas tarp kolegų sukiojosi kur kas drąsiau.

„Jaučiuosi visiškai ramiai. Ramiai atsikėliau, ramiai miegojau, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Milaknis. – Aišku, gal kai prasidės treniruotės, ar rungtynės, tada kažkiek bus jaudulio. Bet su metais jaudulys dingsta.“

Pirmoji šios vasaros dalis Milakniui buvo kupina įvykių ir be rinktinės. Birželį jis šeštą kartą tapo LKL čempionu ir pirmą sykį buvo išrinktas naudingiausiu finalo serijos žaidėju. Toks pasirodymas ir sėkmingas žaidimas viso sezono metu lėmė tai, kad Milaknis gavo kvietimą atvykti į Dalaso „Mavericks“ stovyklą.

Kaunietis NBA durų nepravėrė, bet legionieriumi tapo – liepos pradžioje jis sudarė dvejų metų sutartį su Kazanės UNIKS komanda.

Praėjusią savaitę Milaknis viešėjo Rusijoje, kur praėjo medicininį patikrinimą, susipažino su klubo darbuotojais.

„Anksčiau po sezono iš karto viską „atleisdavai“, padėdavai krepšinį į šoną. Skirdavai laiką poilsiui, atostogoms, draugams. Dabar vasara visai kitokia, – lygino Milaknis. – Man buvo geras sezonas, po kurio nesijaučiau nusilpęs fiziškai. Anksčiau būdavo, kad jausdavau nuovargį po sekinančių atkrintamųjų varžybų, tačiau šiemet visą sezoną buvau sveikas, todėl nereikėjo kūnui duoti priverstinio poilsio.“

Kaip ir kiti rinktinės kandidatai, Milaknis kol kas neturėjo progos su treneriais pasikalbėti tai, ko iš jo tikimasi. Tačiau savo sugebėjimus su Lietuvos rinktinės marškinėliais jis galės įrodyti jau greitai – lygiai už savaitės, liepos 29-ąją, bus žaidžiamos pirmosios draugiškos rungtynės su Australija.

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply