Kalnietis apie savo žaidimą: „Iki gero krepšinio dar labai toli“ (video)

[ad_1]

Į žaidybinį ritmą kuo greičiau įsilieti siekiantis pagrindinės Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis prisipažįsta, kad jam tai daryti kol kas sekasi sunkiai.

„Sunku, tačiau tai yra normalu, – teigė Kalnietis. – Iki gero krepšinio dar labai toli, bet po truputį tikiuosi „pramušti“ kvėpavimą. Tada galėsiu daugiau laiko skirti atakų organizavimui. Šiose rungtynėse pats jaučiau, kad to daryti man dar nepavykdavo.“

Kalniečio įjungimas į žaidimą – vienas iš pagrindinių Jono Kazlausko uždavinių draugiškų rungtynių cikle. Pirmose rungtynėse 13 minučių aikštėje praleidęs Kalnietis antrajame kontroliniame susitikime rungtyniavo kiek daugiau – 16.

Pasak rinktinės stratego, tai yra jo plano dalis bei Kalniečio žaidimo laikas kiekvienose rungtynėse vis didės.

„Kai Mantas aikštėje, man ramiau, nereikia šokinėti bei patarinėti. Aš žinau, ką jis gali ir jis tai patvirtina. Dabar reikia jį įvedinėti palaipsniui prie tų didesnių krūvių. Pirmose rungtynėse jis žaidė mažiau, o šiame mače daugiau. Vėliau Kalniečiui teks rungtyniauti ir 30 minučių“, – apie Kalnietį atsiliepė Kazlauskas.

Puikiai Kalniečio pareigas antrose rungtynėse su australais užėmė Lukas Lekavičius. Antrojo kėlinio pradžioje devynis taškus iš eilės pelnęs gynėjas inicijavo rinktinės spurtą, po kurio mūsiškiai įgijo dviženklę persvarą.

Idealiai krepšį atakavęs 21-erių metų 180 cm ūgio Lekavičius pataikė 4 dvitaškius iš 4, vienintelį mestą tritaškį, 3 baudų metimus iš 3, iš viso pelnė 14 taškų bei surinko 19 naudingumo balų.

„Tiek mums, tiek treneriams, tiek visai Lietuvai patinka, kaip mūsų jaunimas žaidžia, stengiasi. Rungtyniauja tikrai pasiaukojančiai. Jie drąsūs vyrai. Lukas jau praėjusiame sezone Kauno „Žalgiryje“ rodė gerus rezultatus. Visa tai jiems tik į naudą“, – gerai apie rinktinės jaunimą atsiliepė Paulius Jankūnas.

Išsamesnis Pauliaus Jankūno komentaras:

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply