Čempionų lyga: ar namų sienos padės „Atletico“ klubui eliminuoti čempionus?

[ad_1]

Reuters/Scanpix nuotr.Reuters/Scanpix nuotr.

Madrido „Atletico“ klubas prieš savaitę Barselonoje padarė viską, jog išliktų intriga UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Nors „matracai“ katalonų „Camp Nou“ stadione krito prieš „Barceloną“ rezultatu 1-2, jų pasiektas įvartis išvykoje šįvakar gali tapti lemiamu faktoriumi. Ar Diego Simeone auklėtiniai tuo pasinaudos, sužinosime labai greitai.

Turnyras: UEFA Čempionų lyga (ketvirtfinalis)

Stadionas: „Vicente Calderon“, Madridas

Teisėjas: Nicola Rizzoli (italas)

Data: 2016 m. balandžio 13 d.

Laikas: 21.45 val.

„Atletico“

„Atletico“ komandai pirmosios rungtynės Barselonoje klostėsi gerai tol, kol pirmavo po Fernando Torreso įvarčio. Tačiau viskas pakrypo kita linkme, kai tas pats ispanas užsidirbo raudoną kortelę ir buvo išvytas iš aikštės. „Matracai“ iki rungtynių pabaigos varžovų šturmo neatlaikė ir pralaimėjo 1-2, bet tai „Barcelona“ futbolininkams tikrai ramaus gyvenimo negarantuoja. Trenerio Diego Simeone auklėtiniams pakaktų laimėti atsakomąjį susitikimą minimalia persvara 1-0 ir jie keliautų į pusfinalį.

Po nesėkmės Čempionų lygoje „Atletico“ reabilitavosi vietiniame fronte. Klubas išvykoje atsitiesė ir įveikė Barselonos „Espanyol“ ekipą su Giedriumi Arlauskiu (3-1). Madridiečiai pirmi praleido įvartį į savo vartus, bet priešininkams įmušė tris be atsako. Tiesa, „Atleti“ praėjusios savaitės pabaigoje nusprendė savo lyderiams poilsio nesuteikti ir Ispanijos čempionato rungtynėse leido žaisti pagrindinės sudėties žaidėjams.

Prieš atsakomąjį mūšį Madride treneris Diego Simeone, sakė: „Būti „Atletico“ klube reiškia atkaklumą, kovą iki pabaigos ir įveikti sunkumus. Žinome, kad yra geresnių komandų už mus. Bet mes žinome ir tai, jog galime konkuruoti su „Barcelona“. Šias rungtynes supa jaudulys ir entuziazmas.“

Šįvakar „Atletico“ versis be traumuotų Tiago ir Jose Gimenezo. Dėl diskvalifikacijos nežais Barselonoje raudoną kortelę užsidirbęs Fernando Torresas. „Matracų“ gretose pusfinalio susitikimui, jeigu jame bus žaidžiama, gali būti diskvalifikuotas Oliveris Torresas. Futbolininkui iki diskvalifikacijos trūksta vienos geltonos kortelės.

Paskutinės penkerios rungtynės:

„Espanyol“ 1 – 3 „Atletico Madrid (206-04-09)

„Barcelona“ 2 – 1 „Atletico Madrid“ (2016-04-05)

„Atletico Madrid“ 5 – 1 „Real Betis“ (2016-04-02)

„Sporting Gijon“ 2 – 1 „Atletico Madrid“ (2016-03-19)

„Atletico Madrid“ *0 – 0 PSV (2016-03-15)

Prognozuojama startinė sudėtis:

Oblak

Juanfran – Godin – Lucas – Luis

Koke – Gabi – Augusto – Saul

Griezmann – Carrasco


„Barcelona“

„Barca“ pirmose rungtynėse su „Atletico“ vargo valandą. Po to progomis pradėjo naudotis Luisas Suarezas, kurio dublis leido katalonams išvengti netinkamo rezultato. Šįvakar vienas pagrindinių „Barcelona“ komandos tikslų bus atidžiai žaisti gynyboje ir neleisti šeimininkams pirmiems įmušti įvarčio. Įdomus faktas, kad čempionų vairą perėmęs Luisas Enrique nuo savo atvykimo įveikė „matracus“ visus septynis kartus.

„Barcelona“, skirtingai nei „Atletico“, savaitgalį Ispanijos čempionate leido kai kuriems savo žaidėjams pailsėti. Tačiau noras pataupyti jėgas atsakomajam Čempionų lygos mūšiui komandai kainavo brangiai – patirtas pralaimėjimas išvykoje prieš San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipą (0-1). Per pastaruosius tris „La Liga“ susitikimus vos tašką iškovoję katalonai lieka pirmoje turnyro lentelės vietoje, bet dabar juos ir antroje vietoje esantį „Atletico“ skiria vos trys taškai, o nuo trečioje esančio „Real“ – keturi.

Katalonijos ekipos strategas L.Enrique išlieka ambicingas. Jis savo auklėtinių pergalės tikisi ir Madride: „Mes vertiname šias rungtynes kaip bet kurį ketvirtfinalį – nejaučiu, kad tai didžiausios mūsų šio sezono rungtynės. Turime nedidelį pranašumą, bet laimėti pasistengsime ir čia (Madride), kad būtų saugu. Mūsų komanda sutverta tokioms rungtynėms. Taip, žaisti prieš „Atletico“ visada sudėtinga, bet viskas priklauso nuo gero žaidimo, kurį stengiamės demonstruoti kiekviename mače. Turėsime sužaisti labai gerai.“

Šio vakaro rungtynėse „Barcelona“ versis be penkių žaidėjų: Jeremy Mathieu, Rafinha, Sandro, Thomaso Vermaeleno ir Aleixio Vidalio. Iki diskvalifikacijos vienos geltonos kortelės trūksta Sergio Busquetsui ir Javierui Mascherano.

Paskutinės penkerios rungtynės:

„Real Sociedad“ 1 – 0 „Barcelona“ (2016-04-09)

„Barcelona“ 2 – 1 „Atletico Madrid“ (2016-04-05)

„Barcelona“ 1 – 2 „Real Madrid“ (2016-04-02)

„Villarreal“ 2 – 2 „Barcelona“ (2016-03-20)

„Barcelona“ 2 – 1 „Arsenal“ (2016-03-16)

Prognozuojama startinė sudėtis:

Ter Stegen

Alves – Pique – Mascherano – Alba

Rakitič – Busquets – Iniesta

Messi – Suarez – Neymar


 

[ad_2]

IVARTIS.NET

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply