A.Gronskis apie „Lietuvos ryto“ lyderį jaunių turnyre: be komandos draugų jo nebūtų

[ad_1]

Kaip ir tikėtasi, Grantas Vasiliauskas tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunių komandos lyderiu Eurolygos jaunių turnyre Berlyne. Alytiškis svariai prisidėjo prie gražios vilniečių pergalės 77:70 prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ bendraamžius.

„Lietuvos ryto“ jaunių komandos strategas Arvydas Gronskis džiaugėsi, jog jo auklėtiniai parodė kovingumą, panaikino 15 taškų deficitą ir iškovojo įtikinamą pergalę.

„Labai smagu. Atsilikinėjome ir 15 taškų, turėjome duobių, tačiau vyrai šiandien parodė charakterį. Sėkmingos gynybos dėka šiandien ir laimėjome“, – savo komanda patenkintas buvo A.Gronskis.

Portalui Krepsinis.net treneris taip pat pasidalino mintimis apie G.Vasiliauską, kuris mače su „Crvena Zvezda“ per 25 minutes įmetė 15 taškų (4/7 dvit., 1/2 trit., 4/6 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

– Ką konkrečiai akcentavote, kad pasikeitė gynyba?

– Vienas prieš vieną. Viskas prasidėjo nuo to, kad nesigynėme, galvojome, kad kažkas vis turi ateiti į pagalbą, padėti. Kai pradėjome gintis vienas prieš vieną, pradėjome grumtis kaip komanda, tada ir pradėjome gerai žaisti.

– Ką galėtumėte išskirti puolime?

– Manau, kad visi labai gerai dalinosi kamuoliu. Puolimui puikiai vadovavo Aistis Pilauskas, sunkius metimus pataikė Matas Jogėla, Karolis žaidė protingai, Grantas buvo svarbus. Buvo momentai, kad mūsų komandoje atsirasdavo vis naujas lyderis. Tai buvo labai.

– Buvo kalbama, kad „Lietuvos rytas“ bus vieni šio turnyro autsaiderių. Malonu jį pradėti paneigiant kritikų prognozes?

– Atvirai pasakius, apie tai nieko negirdėjome. Tačiau vis tiek buvo labai malonu taip pradėti turnyrą. Norime kiekvienose rungtynėse įrodyti, kad galime čia žaisti.

– Grantas Vasiliauskas šiandien buvo rezultatyviausias (pelnė 15 taškų, – aut.). Ar jį galima laikyti numanomu komandos lyderiu šiame turnyre?

– Na, jis yra dominuojantis žaidėjas Lietuvoje, tad mes to iš jo tikimės ir čia. Tačiau be komandos draugų jo nebūtų. Tiek ir Aistis gerai suvadovavo, tiek ir Einaras, tiek ir Matas įmetė, kai reikėjo. Galėčiau visus vardinti. Šiandien visi gerai žaidė.

– Grantas Lietuvoje dominuoja dažnai rungtyniaudamas įžaidėju savo Alytaus komandoje. Kas jam leidžia sėkmingai prisitaikyti prie visiškai kitokio amplua čia, „Lietuvos ryto“ jaunių ekipoje, kur jis turi rungtyniauti po krepšiu?

– Manau, kad ten jo treneris Sigitas Krukis stengiasi sudaryti įvairias sunkesnes sąlygas, kad jis mokytųsi ir pratintųsi. Tada jam lengviau žaisti visose pozicijose. Šiaip jis gali ir iš vidutinio pataikyti, ir „pacentruoti“ – šiandien, man atrodo, įmetė tris metimus tokiu būdu. Tuo pačiu Grantas gali sužaisti ir perimetre.

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply