Gerbėjų paramos prašantis D.Giannakopoulos skatina Eurolygą sulygiuoti klubų finansines galimybes

[ad_1]

Atėnų „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulos pristatė projektą „PAO Alive“, kuriame ragina gerbėjus aukoti pinigus klubui.

Graikas tai pateisino kaip bandymą biudžetu pasivyti turtingiausius Europos klubas, kaip rinkoje milijonais besišvaisčiusi Barselonos „Barcelona“. Verslininkas pasveikino augantį krepšinio lygį, tačiau pastebėjo, kad tai reikalauja ir daugiau finansinių resursų.

„Europos krepšinis yra pakilime, komandos renka pajėgias sudėtis, o biudžetai nuolat auga. Būtent stengdamiesi neatsilikti rengiame šį projektą“, – teigė graikas.

D.Giannakopoulos taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad nėra laikomasi Eurolygos finansinio sąžiningumo taisyklių (angl. Financial Fair Play, arba FPP), pagal kurias klubai gali žaidėjų algoms skirti tik ribotą dalį surenkamų pinigų. Jo įsitikinimu, klubai šias sumas gerokai viršija, o Eurolyga į tai žiūri pro pirštus.

„Kai kuriuos reikalus reikėtų sutvarkyti. Nėra teisinga, kad komandos gali išleisti biudžetams 40, 50 ar 60 milijonų eurų, nors nesurenka tokio pelno. Pagal Eurolygos nuostatas, komandos žaidėjų atlyginimams gali skirti ne daugiau nei 65 procentus surenkamo pelno, tačiau akivaizdu, kad taip nėra. Nesilaikoma sąžiningo žaidimo nuostatų, Eurolyga šiuo atžvilgiu turėtų būti griežtesnė, kad kiltų konkurencingumas. Nemanau, kad krepšiniui yra gerai, jog kasmet finalo ketvertuose varžosi tos pačios komandos, galinčios išleisti daugiausiai. Matome, kad NBA kas keletą metų iškyla vis kitos komandos. Tas pats turėtų vykti ir Europoje“, – dėstė D.Giannakopoulos.

Tiesa, paties atėnų klubo taip pat negalima priskirti prie Europos neturtingųjų. Ypač po to, kai komanda milijonus eurų paklojo Europoje dar nežaidusiam ir tik Kinijoje žibėjusiam Jimmeriui Fredette‘ui.

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply