A.Einikis tikisi įsitvirtinti „Neptūne“


Po vienerių metų stažuotės Kėdainių „Nevėžio“ komandoje Aidas Einikis sugrįžo į Klaipėdos „Neptūną“. Peties traumą išsigydęs bei fiziškai per vasarą sustiprėjęs gynėjas yra pasiruošęs įsitvirtinti pagrindinėje uostamiesčio komandoje.

„Noriu įgauti trenerio pasitikėjimą bei kuo daugiau laiko praleisti aikštelėje“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ prieš nenumaldomai artėjantį sezoną sakė A. Einikis.

22-ejų metų atakuojantis gynėjas pernai „Betsafe–LKL“ čempionate sužaidė 14 rungtynių, kuriose vidutiniškai rungtyniavo 17 minučių, pelnė po 5,5 taško. Galiausiai klaipėdietį sustabdė peties trauma, kuri pareikalavo ir operacijos.

Banguojantis sezonas Kėdainiuose klaipėdiečiui davė neįkainuojamos patirties.

„Nevėžyje“ mačiau ir šilto, ir šalto. Tikrai buvo iššūkių, bet tas ir yra smagu. Tai man davė geros patirties tiek kaip krepšininkui, tiek kaip asmenybei“, – teigė A. Einikis.

Legendinio Lietuvos krepšininko Gintaro Einikio sūnus iš rikiuotės iškrito praėjusį sausį, o į pilno kontakto treniruotes sugrįžo tik vasaros pabaigoje, kuomet į pirmąją pasiruošimo sezonui treniruotę rinkosi „Neptūno“ krepšininkai.

„Dar jaučiu tą petį, bet tai yra normalu, nes operacija buvo rimta. Petį dar jausiu kurį laiką, bet viskas gerai. Aš jaučiuosi gerai“, – sakė 2018-aisiais NKL finalo MVP tapęs A. Einikis.

Nors krepšininkas tarpsezoniu metu negalėjo sportuoti pilnu pajėgumu krepšinio aikštelėje, tačiau veltui laiko jis neleido. Prie „Neptūno“ treniruočių gynėjas prisijungė pastebimai sustiprėjęs fiziškai – A. Einikio svoris nuo 83 kilogramų dabar šoktelėjo iki 94 kilogramų.

„Tai buvo pagrindinis mano šios vasaros noras, – kūno pokyčius įvertino pats krepšininkas. – Pažaidžiau Kėdainiuose ir supratau, kad turiu priaugti svorio, tapti stipresniu. Vasarą dirbau ties fiziniu pasirengimu, o po truputį prijungiau ir darbą krepšinio aikštelėje.“

Kontrolinių rungtynių cikle Klaipėdos ekipa sužaidė šešis draugiškus mačus. Po pirmųjų penkių pergalių iš eilės vakar „Neptūną“ pristabdė „Astanos“ krepšininkai iš Kazachstano – dvikova baigėsi taikiu rezultatu 79:79.

A. Einikis džiaugėsi „Neptūno“ potencialu prieš sezoną, kuris startuos jau rugsėjo 21-ąją dieną namuose su Utenos „Juventus“.

„Komandoje yra labai gera atmosfera – visi tikrai draugiški bei kovingi. Turime gerų žaidėjų kiekvienoje pozicijoje, manau, kad „Neptūno“ laukia geras sezonas.

Varžovai draugiškuose mačuose nebuvo pilnų sudėčių, bet manau, kad išnaudojame kiekvieno krepšininko stipriąsias puses. Žinoma, gerinti žaidimą reikia dar visur, nes sportuojame kartu mažiau nei mėnesį. Sportuojame ir ruošiamės daug, tad viskas ateis“, – teigė geru metimu pasižymintis snaiperis.

„Neptūnas“ naująjį sezoną pasitinka su minimaliais pokyčiais sudėtyje – ekipos vairą perėmė ilgametis asistentas Tomas Rinkevičius, o komandą be A. Einikio papildė keturi naujokai.

„Manau, kad minimalus tikslas turi būti pernykščių rezultatų pakartojimas. Medaliai „Betsafe–LKL“ čempionate yra privalomi, o Čempionų lygoje – kitas etapas“, – komandinius tikslus įvardino krepšininkas.

Nemažą laisvalaikio dalį kompiuteriniams žaidimams skiriantis A. Einikis praėjusį kovą atstovavo Lietuvos eSporto rinktinei, kuri parodomajame NBA 2K žaidimo susitikime susigrūmė su Latvijos komanda.

„eSportas Lietuvoje labai vystosi ir žengia į priekį, nors rinktinės dar nėra, bet ji greitai bus. Turint laisvo laiko man labai patinka žaisti. Stipriai tuo domiuosi, turiu savo lygą, matysime, kas iš to gausis ateityje“, – sakė „Neptūno“ snaiperis.



Krepsinis.net

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *