Po skaudaus pralaimėjimo D.Adomaitis pirštu bedė į dvi opiausias problemas

[ad_1]

Vilniaus „Rytas“ pralaimėjo antrąsias rungtynes Europos taurėje ir namuose nusileido Belgrado „Partizan“ klubui. Po susitikimo Dainius Adomaitis labiausiai akcentavo dvi problemas.

„Vienas yra mūsų klaidos, kitas – gynyboje atkovoti kamuoliai. Varžovams yra lengva žaisti, kai gali gauti kamuolius, rinkti lengvus taškus, taškus iš antrų šansų“, – sakė „Ryto“ strategas.

– Kiek patenkintas likote mačo pradžia?

– išėjome su aiškiomis idėjomis, kaip žaisti, kaip atakuoti. Bet rungtynės trunka 40 minučių – pirmomis minutėmis jų nei pralaimi, nei laimi. Pirmiausiai turime suprasti, kokia svarbi yra kiekviena ataka ir gynyba. Kartais mums trūksta supratimo, prieš ką žaidžiame. Jei akcentuojame besiveržiantį žaidėją, bet triskart leidžiame jam mesti iš po krepšio – čia nei sistema, nei kažkas nepadės. Turi kiekvienas individualiai susikaupti, žinoti, prieš ką žaidžia, kokios jų stipriosios pusės.

Mes tikrai darome per daug klaidų, kas mums kainuoja lengvus taškus. Antro ketvirčio pabaigoje Zagoracas meta nuo vienos kojos – mes prasižengiame. Nors sakome, kad galime gyventi su tokiais metimais. Bet vieną baudą jis prametė, atsikovojo kamuolį ir pataikė tritaškį. Tai yra neįmanoma, toks procentas tokių taškų – nesuvokiama, kai iš viso varžovai pelno tik 66.

Puolime atakuojame ne ten, kur norime, tai baigiasi netaikliu metimu, o varžovai atkovoja kamuolį. Negalime žaisti su tokiais šuoliais. Daug dalykų padarėme labai gerų: ir puolime, ir gynyboje, bet turi sugebėti atiduoti kamuolį, branginti jį. Tikrai sėdime, analizuojame, tam reikia laiko.

– Kodėl toks mačas šiandien buvo Martynui Echodui?

– Klauskite jo. Kiekvienoje situacijoje jie atakavo Echodą, išėjus jį atakavo visose įmanomose situacijose. Tai kodėl jie atakuoja? Tai prasiženk 5 kartus, sėsk ant suolo, bent bus nauda, o ne praleisti lengvai taškai. Negalime sau leisti pabaigoje iššvaistyti tokių progų kaip Dovio ar Evaldo, kurie prametė iš po krepšio. Turime tokias progas versti taškais.

– Įžaidėjų indėlis šiandien kuklus – ar pasigedote jų?

– Norėjome su jais daugiau atakuoti, bet buvo imta labiau keistis. Taip ir gavosi, kad turėjome atakuoti per kitur. Jie gerai po to persiorientavo, vėliau atakavome kaip norime, bet jie nebuvo tie, kurie mes ar pelnys tuos taškus.

– Jaučiasi, kad Terrello Holloway’aus geresnio žaidimo dar trūksta?

– Žmogus nėra geležinis, jis žaidė 11 mėnesių. Žinojome, kad jis mėnesį skyrė poilsiui ir atvyko ne geriausios formos. Tiksliau, be formos. Šioje vietoje esame kantrūs, jis įdeda maksimaliai pastangų, ima informaciją, turime paprasčiausiai būti kantrūs. Tikiu, kad jis mums padės ateityje. Kaip ir Doviui nėra lengva, turime du naujus įžaidėjus.

– Ar likote patenkintas tuo, kaip laiką išnaudojo Marekas Blaževičius?

– Gerai, labai gerai. Visada džiaugiuosi dėl jaunų žaidėjų, kurie rodo energiją. Gali pramesti, bet tavo energija turi būti maksimali. Jis tą turi, maksimaliai stengiasi ir yra maksimaliai susikaupęs.

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply