Lavrinovičių kuriamai krepšinio mokyklai – itin solidi valstybės dotacija

[ad_1]

Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija neseniai išdalijo 14 milijonų eurų iš Sporto rėmimo fondo.

220 tūkstančių eurų buvo atriekta tik šių metų sausį įkurtai VŠĮ „Baltijos sporto akademijai“, kurios vadove registruota Rita Šimelienė,  kuri nurodoma kaip „Adidas Baltics“ atstovė. Moteris LRT laidai „Savaitė“ sakė, kad bus kuriama brolių Lavrinovičių krepšinio mokykla.

„Kol kas viskas procese, bet prie mūsų turėtų prisijungti broliai Lavrinovičiai – tai ir bus jų vardo krepšinio mokykla. Kai viskas bus baigta, paruošime pranešimą spaudai ir paskelbsime visas naujienas“, – sakė įkūrėja.

„Savaitės“ žurnalistė pasiteiravo Darjušo Lavrinovičiaus, kodėl per karjerą daug pinigų užsidirbę atletai iš savų lėšų nekuria krepšinio mokyklos: „Tas projektas bus naudingas Lietuvai. Nėra lengva už savo pinigus įkurti mokyklą. Turėjau milijoninius kontraktus? Taip, būtent – turėjau. Dabar liko tik tūkstantiniai.“

Savo vardo krepšinio akademiją turėjęs Šarūnas Marčiulionis stebėjosi, kad naujai įkurta organizacija sulaukė tokio pasitikėjimo: „Šiai dienai tai yra pažeminimas visai sporto bendruomenei, kai pinigai yra duodami tam, kuo pasitikima. Pasitikima įmonėmis, kurios gyvuoja 7 mėnesius ir turi 1 darbuotoją, o gavo paramą, nes parašė krūvą popierių. Nemanau, kad jos turėtų gauti 220 tūkst. eurų.“

Už valstybės pinigus Lavrinovičių mokykla nuomos sales ir tam numatyta 70 tūkst. eurų, o už 30 tūkst. eurų bus perkamas inventorius. 100 tūkst. numatyta trenerių algoms. Komisija nusprendė projekto neremti, bet pats ministras Algirdas Monkevičius pasirašė projektą.

 

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply