Prancūzijos lygos prezidentas prašo valstybės paramos: gavę 20 milijonų eurų atsilaikytume kelias savaites

[ad_1]

Prancūzijoje paskelbtas karantinas sutrikdė šalies krepšinio čempionatus. Atšaukta didžioji dalis lapkričio rungtynių.

Paskelbus komendanto valandą, vis daugėjant susirgimų klubuose bei uždraudus žiūrovams rinktis į arenas, nuspręsta rungtynes nukelti vėlesnei datai, kai šios nebus nuostolingos.

„Daugelis klubų negali sau leisti žaisti rungtynių už uždarų durų, nes tada praranda apie 150 tūkstančių eurų iš bilietų pardavimų ir rėmėjų“, – teigė Prancūzijos aukščiausios lygos prezidentas Alainas Beralas.

Vis dėlto kiekvieną savaitę dėl įsipareigojimų transliuotojams turės įvykti bent po du aukščiausios lygos ir vieną antrojo šalies diviziono mačus. Savo arenose rungtynes rengti sutinka tik trys šalies klubai – Vilerbano ASVEL, Paryžiaus „Metropolitans 92“ ir Monako „Monaco AS“, todėl transliacijų tvarkaraštis bus dėliojamas orientuojantis į šias arenas.

Koronavirusą jau iškentusios ASVEL prezidentas Tony Parkeris yra minėjęs, kad jo klubas yra pasirengęs už uždarų durų žaisti mėnesį, tačiau vėliau ekipos finansinė situacija taps prasta. Tuo tarpu A.Beralas paramos tikisi iš valstybės.

„Gavę 20 milijonų eurų galėtume atsilaikyti keletą savaičių, kol vėl bus atidarytos arenos. Nesustačius konkrečių terminų, žaisti nebegalėsime. Klubai jau taip pat priėmė tokią realybę“, – tikino prancūzas.

Artėjantį savaitgalį Prancūzijos lyga įvykdys įsipareigojimus transliuotojams, surengdama du mačus, ant parketo išbėgs ir Eurolygoje žaidžianti ASVEL, kuri namie priims Orleano „Loiret“ klubą. Tolesnis tvarkaraštis bus dėliojamas vėliau.

Padėkite mums kurti gerą turinį – tapkite Krepsinis.net rėmėju >>

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply