Seibutis: „Privertėme latvius išsibauduoti ir žaisti skubotai“

[ad_1]

Lietuvos rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis po įtikinamos pergalės prieš Latvijos rinktinė (68:49) teigė, kad raktu į pergalę tapo po ilgosios pertraukos suaktyvinta gynyba ir agresyvus žaidimas po krepšiu puolime.

„Džiaugiamės rezultatu, mačas tikrai buvo geras – vienas geresnių susikaupimo ir gynybos prasme, o tai atsispindi ir švieslentėje, – iš karto po rungtynių kalbėjo Seibutis. – Po ilgosios pertraukos sutankinome gynybą, pradėjome agresyviau gintis, o tai davė rezultatų. Labai gerai, kad agresyviai žaidėme ir po krepšiu. Latvių aukštaūgiai išsibaudavo, todėl varžovai buvo priversti žaisti žemu penketu. Jie pradėjo atakuoti skubotai, o tai mums buvo naudinga.“

Pasak Seibučio, nors galutinis taškų skirtumas tarp komandų yra didžiulis, aikštėje lietuviams tikrai nebuvo lengva.

„Ne, ne, tikrai nebuvo lengviau nei vakar, nors taškų skirtumas ir kitoks. Švieslentėje esantis rezultatas ne visiškai parodo tai, kas iš tikrųjų vyko aikštėje. Pirmus du kėlinius jautėsi didelė įtampa, tribūnose vyko sirgalių karas. Tačiau viskas baigėsi šaunia pergale, kuria galime tik pasidžiaugti“, – teigė Seibutis.

4 taškus pelnęs gynėjas komandos vardu padėkojo daugiau nei trečdalį arenos užpildžiusiems sirgaliams iš Lietuvos.

„Tai labai svarbi pergalė. Grupėje silpnų varžovų nėra, norisi laimėti visas rungtynes, ir labai malonu, kad tiek sirgalių mus palaiko. Beveik pusė salės lietuvių – atmosfera fantastiška, ir mes visi tuo labai patenkinti“, – pažymėjo krepšininkas.

Trečiąjį D grupės mačą Lietuvos rinktinė žais rytoj. Mūsų ekipos varžovais bus vieną pergalę sąskaitoje turintys belgai.

[ad_2]

Šaltinis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply